Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zámečnící mi vyrábí konstrukci na schody z 8 mm a 4 mm plechu. Viz obrázek.
Příští týden se to bude pozinkovat.
Chtěl bych se zaptat za jak dlouho by to vydrželo "přirozeně rezivět" venku na zahradě, vhledem ke značné síle materiálu.
Děkuji Vlada
Pri kvalitnim pozinkovani to vydrzi bez rezu cela desetileti.
Ale zalezi samozrejme na dalsich faktorech. Napr. se zinkova vrstva muze mechanicky poskodit, pak bude rez od mista poskozeni postupovat (klasicky treba kvuli zaponenute dire na sroub, ktera se vyvrta dodatecne po zinkovani) nebo, pokud by byly zinkove casti v tesnem styku napr. s povrchove neupravenou oceli, niklem nebo treba medi, tak zinek v miste styku zacne take korodovat.
Ano, hujere. Umim cist a dokonce umim i precteny text pochopit a prave proto jsem odpovedel tak, jak sem odpovedel.
Nemusis na mne vubec reagovat, nicemu tim nepomuzes a niceho nedosahnes.
Misto toho stacilo uvest svou vlastni radu.
Nerozumím otázce. Ptáte se, za jak dlouho by to prorezlo bez pozinkování?
Výpočet korozních úbytků je věda založená na empirickém výzkumu. Záleží na tom, jak dlouho a jak je konstrukce vystavená vlhkosti, v jaké je poloze, jaká je okolní atmosféra atd. Taky to nerezne pořád stejně rychle.
Nicméně, pokud byste to nechal tak, jak to je, počítejte, že to bude sloužit nižší desítky let (jasně, hodně diplomatická odpověď). Dobře pozinkovaná konstrukce pak bude mít za ideálních podmínek životnost "nekonečnou", špatně pozinkovaná se bude chovat téměř jako nechráněná.
Ctěl jsem napsat: ...záleží na tom, jak dlouho a jak často je konstrukce vystavená vlhkosti...
Vydrží hodně dlouho.
Tato loď z roku 1956 měla původně také 8mm dno, které po létech trvale ve vodě prohnilo na polovinu (4mm) a měnili jej za nové 8 mm až v roce 2013..
Trochu mám obavy z těch spár mezi úhelníky a bočnicemi, tam se bude držet vlhkost nejdéle. Tam by to pak bylo dobré zeshora utěsnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.