Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit nálepku NEVHAZOVAT

Od: jaraz® odpovědí: 19 změna:

Na poštovních schránkách máme nálepky Nevhazovat reklamní tiskoviny a protože jsou již vyšisované a hůře čitelné chtěl bych je vyměnit za nové.Poraďte, jak je odstraním,protože drží neskutečně.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Benzín, aceton.

Raději ten benzín, tím by to mělo jít, aceton by mohl narušit barvu na schránce.

hodnocení

6x

Nahřát teplovzduškou.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, pokud nálepky drží neskutečně, tak ty nové nalepte na ty staré a máte vyřešeno. Takto jsem lepil celoroční známku na popelnici až jich tam bylo asi šest na sobě . Zdravím!
doplněno 15.11.23 21:33: Ostrý nůž, škrabka, žlutozelená houbička na nádobí a vodou prosáknout, stolní olej (nechat déle působit), horkovzdušná pistole a moje nejoblíbenější - fén (nálepku pomalu prohřívat, hned stáhnout a otřít zbytek lepidla do hadříku).
doplněno 15.11.23 23:00: jaraz - volte metodu odstranění nálepek podle jejich materiálu, resp. jinak půjde odstranit papírová nálepka a jinak fólie nebo plast.
hodnocení

Děkuji,ale problém je v tom,že staré jsou asi tak 15x5 červené a nové 10x3 bílé, takže budu muset použít něco jiného.

ml1

Na popelnicích mají lidi normálně plakátovací plochu, třeba od toho roku 95 kdy se ty známky zavedly až dosud.

ml1
hodnocení

2x

Samolepky šly většinou dolů lihem (musí se opravdu to lepidlo namočit). Líh má tu výhodu, že nenarušuje skoro žádný povrch. A pokud nezabere, tak bych šel dál, zkusil bych technický benzín. S vyššími levely bych už byl opatrný, třeba aceton ochotně rozpouští běžné barvy.

hodnocení

1x

Mě se docela osvědčila drátěnka a mýdlová voda, nebo prášek na nádobí. Papír se tím rozžmoulal a dal se odstranit až k lepidlu, které se pak buď dalo seškrábat, něčím rozpouštět, nebo nechat jako podklad pro další vrstvu.

re4zon
hodnocení

1x
Nahrat a ziletkou. Zbytky lepidla redidlem.

ziletkou dorejpe lak.

Stačí navlhčit benzínem a pak setřít hadrem.

re4zon
Kdyz je lama, tak ho dorejpe. Kdyz si da zalezet a da si ji na plocho, tak tezko. Profika jsem videl ziletkou sundavat nalepku z noveho auta a nedorejpal nic.

Ptá se tu, takže to nikdy nedělal. Proto jsem to uvedl ;)

hodnocení

1x

Řeším popisy schránek pro dva vchody, cca 50 schránek...jmenovky, "vaše" reklamy. Nejlepší, bez poškození laku schránek, je "Odstraňovač nálepek", třeba tento , ale je těch výrobců mnohem více, i ve spreji v Lídlu, včetně mnoha dalších. Stačí navlhčit, nechat pár minut a samolepku stáhnout. Lepidlo následně vyčistit hadříkem, namočeným (postříkaným), odstraňovačem. Nebo

video

hodnocení

Děkuji, napsal jsem si nákup do tety, já jich mám jen 48.*bzum*

Doufám, že na povrchu není folie...jinak ji musíte strhnout na podkladový papír a ten pak napouštět kapalinou

hodnocení

1x

Když máte v bytovce několik schránek, nestačí tam an A4ku zalaminovat jednu velkou centrální "samolepku" s upozorněním Reklamy NE!?

To je povinnost lepit každému zvlášť 48 samolepek?

Zákon schválnosti praví, že 48 lidí reklamu nechce a 2 se jí tvrdě dožadují *ee*. Povinnost sice neexistuje, ale když už je 48 samolepek nalepených a hyzdí vzhled schránky, je potřeba je odstranit. Tedy instalaci nových nálepek zvážit pro příští příležitost. A jak praví zakázaná reklama: Až to budu natírat příště, vy už tady nebudete... *smich2*

ml1

Mě se líbilo, co jsem viděl někde v zahraničí. Tam měli zvlášť poštovní schránky (na dopisy) a zvlášť schránky na reklamu. Viděl jsem to v několika zemích, ale v čechách ještě ne.

U nás v paneláku je standard, že se tyhle materiály dávají na schránky, a kdo je chce, ten si je vezme. Pro roznašeče je rychlejší nechat balík letáků na schránce nebo před vchodem zatížený dlažební kostkou (on je pak dovnitř někdo vezme). Zbytek pak jeden horlivý soused asi odnáší do sběru, někdy i dost brzo, teda jestli to ještě dělá.

ml1... tak na to by stačilo koupit odpadkový koš a dát ho ke schránkám reklamy zde a kdo je v bytě dožaduje, tak ať si klidně vezme celý kýbl reklam z celýho baráku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]