Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní světlo na baterie s pohybovým čidlem

Od: jkr® odpovědí: 5 změna:

Sháním ke vchodu do ulice venkovní světlo na baterie s pohybovým čidlem s umístěním nad vchodové dveře.
Ke dveřím nemám dotažený el. kabel ☹

Solární světlo mi nebude fungovat, orientace na sever s permanentním stínem pod stromy.
Máte nějaký tip, co vybrat?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já mám instalováno toto levné LED svítidlo a jsem s ním spokojen. Pokud nestačí dobíjet solár, tak po odšroubování zadní stěny je možné snadno vyměňovat nabíjecí LiIon článek (akumulátorek) typu 18650 na napětí 3,7V a kapacitu kolem 2000 mAh. Dá se dokoupit i samostaně. Pokud budete mít dva, tak "na střídačku". Pouze je nutné mít nabíječku pro tento článek. Dá se nabíjet i nabíječkou na mobily, ovšem je nutné si sehnat adaptér pro nabíjení LiIon článků, který zajistí, aby se článek odpojil od nabíjení při dostoupení napětí na max.hodnotu pro článek LiIon (cca 4,2V). Trvanlivost nabitého článku pak záleží pochopitelně na častosti spínání a délce svícení. Přes den nesvítí, při setmění pak, po pohybu, svítí asi 10 sec. Pokud se pohybujete v dosahu pohybového čidla, svítí stále.

Já jsem na zadní stranu nalepil suchý zip a na stěnu protikus. Takto je pak možno je snadno sejmout a vyměnit článek.

zbozi.cz/...

bery*
Taky mám těchhle a podobných lampiček kolem domu hromadu a můžu jen doporučit, kor když poslední dobou se už i tady dají koupit hluboko pod stovku. Jen záleží na provedení (zvenku vypadají všechny stejně) jestli je lionka uvnitř vyjímatelná, nebo pripajena (většinou) a jestli má ochranu proti přebití a podbití (většinou nemá,ale dá se dodělat, stejně tak jako solární článek lip utěsnit proti vodě). Pokud je umístěna někde, kde večer nonstop někdo coura, je výkon solárního článku i kapacita baterky samozřejmě nedostačující, ale při jen občasným svícení to celkem přežívá i ve stínu. A tam, kde se chodí furt, do nich přidávám druhou 18650ku a navrch lepim druhej panylek za pár korun:)
Ano, dá se rovněž doplnit nabíjecí modul (Aliexpress za cca 20,- Kč) a pak jenom občas, dle potřeby, dobíjet nabíječkou na mobil.
Takovouto solární lampičku mám na vratech. také přesně na severní stranu a v létě s přehledem zvládá solár dobíjet, jen přes zimu, když vidím že světlo vadne, tak člànek 18650 cca 2x za zimu dobiju. Jsem lenoch, takže lampičku vezmu celou a článek i s nataženými drátky strčím do nabíječky.

hodnocení

0x
Dají se koupit reflektory se solárním dobíjením, kde solární článek s akumulátorem je v odděleném boxu a s reflektorem spojený kabelem. Takže vlastní solární článek můžete umístit na vhodnější místo. (Ale v zimě při častém provozu originální solár stačit nemusí.)
Nebo bych koupil reflektor na 12 V a podle volného místa bych k němu připojil buď starou autobaterku, nebo bych koupil menší 12 V akumulátor. Nejlépe dva, abych měl vždy připravený nabitý na výměnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]