Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám na zhradě kruhový bazén o průměru 3,6m a hloubce 1m.
Není zapuštěný. Obsah vody asi 11 m3.
Jelikož už není v rodině nikdo kdo by bazén využíval na koupání tak jsem se rozhodl že z něj udělám jezírko pro leknín a jiné vodní rostlinky a třeba i pro nějakého zlatého karáska.
Kolem bazénu bych nasázel nějaké vysoké traviny nebo keříky které by obrostly do výše jednoho metru bazén a vytvořily by takové zastínění konstrukce bazénu.
Myslel jsem i na rákos, ale bylo mi řečeno že by mohl podrůst pod bazén a protrhnout tu vnitřní fólii. Teda bazén je podbetonovaný, ale nevím jak hluboko a ani nevím jak to dno samotného bazénu vypadá. Na zahradě byl už v době kdy jsme si tu zahrádku vzali.
Tedy abych přešel k dotazu.
Myslíte že to je dobrý nápad? Tedy vytvořit jezírko z bazénu?
On bude zároveň fungovat jako zásobárna vody na zalévání.
Vodní sloupec je 100cm a snad by tam mohly přezimovat i ty rybky.
Co vy na to?
Poradíte?
Díky.
KEMA.
A jak budete v jezírku řešit cirkulaci vody (filtraci)? Jak vám do toho bude svítit voda, tak tam budete mít zelenou vodu a řasy a budete se s tím trápit. Čím bude jezírko hlubší a ve stínu, tím lépe.
Zvažte, jestli vám to stojí za to. Mít pěkné jezírko obnáší taky investice a udržovat ho. Ať se dílo podaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.