Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodlivost porcelánu od Vietnamců

Od: jikas odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dlouho zvažuji koupi moc hezkých hrnků od Vietnamců. Jsou stejně nezávadné jako v běžném obchodě? A co plastové výrobky do kuchyně? Nebojíte se je u nich kupovat? Děkuji za reakce!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

5x

Tak si zjisti jestli dělají něco jiného na vývoz a něco jiného pro Vietnam. Divná úvaha. U ostatních dovozců také tak špekuluješ?

jikas
hodnocení

Ano, jistěže spekuluji. Třeba v plastech jsou někdy i v "českých" obchodech ftaláty. Laik neví, zda každý porcelán je stejný. Chytrý si to zjistí, hloupý žije ve své naivitě a škodí zdraví.

hujer

Ano a pak jsou tací, kteří se zdrží ftalátů a přejede je auto. Jako nedavno u nás na vsi. Ohne sranda...

hodnocení

3x

no nevím... plastové věci,hračky či nádobí na běžné používáni bych asi tady raději nekupoval...

111®
hodnocení

0x

Tak se nechám poučit, jak ty ftaláty poznám? Dík za radu.

jikas
hodnocení

Kolik Vám je, že tohle nevíte? Poradím tedy já Vám. Od oka to laik nezjistí. Proto tu existují různé kontrolní instituce. Jenže asi nestíhají každý dovezený plastový výrobek zkontrolovat. Na to je třeba laboratoře - samozřejmě.

111®

Takže vy to také nepoznáte? Tak proč to sem píšete? Když se ptáte je mi 80

liska5
hodnocení

0x

A je to opravdu porcelán?

hodnocení

0x
Pokud chcete kvalitní hrnek, kupte si český porcelán. Tyhle od ťamanů(a z kauflu,teska apod) závadné nebudou, ale jsou hned oťukané. Je to totiž jen ne příliš kvalitní keramika. Už jsem levných hrnků měl za život snad desítky. Český porcelánový mi vydržel 20let jak nový. Takže jsem nedávno vyměnil vše za hrnky kvalitní a věřím, že budou sloužit dlouho. Navíc jsou ergonomicky velmi příjemné.

hodnocení

0x

To je věc víry. Jako nevěřící kupuju a používám to, co se mi líbí ve zdraví.

111®
hodnocení

0x

Proč mi tazatelka neodpovídá?

hodnocení

0x
Můžeš se dát fotky těch hezkých hrnků?
Na I zerci je spousta krásného československého porcelánu za pár korun

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]