Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit žaluzii

Od: g68® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám doma pár žaluzií na oknech starých už hodně let a rád bych se sám pustil jejich oprav. Dle videí by to nemělo být až tak složité. Všude mám přetrhnaý silon, to by mělo být jednoduché. V pár případech pásku, tam to bude trochu složitější. A občas někde přetržený řetízek, spojka by měla stačit. Ale jednu věc jsem se nedočetl. Když rozbalím úplně celou žaluzii, která má strhané oba silony, tak poslední lamela se závažím už docela přesahuje spodek okna. viz obrázek. Když je strhaný silion, tak to nevadí, žaluzie je vychýlená dovnitř. Ale v momentu, kdy tam vrátím silony budou poslední lamely už ležet na sobě. Neměl bych v tom prípadě žebříky o jednu příčku zkrátit a jednu lamelu ubrat? Díky.

Jak opravit žaluzii

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím proč, ale na všech mých žaluziích leží spodní dvě lamely na sobě. Asi to tak bude v pořádku.

kenav

Mě taky a nikdy jsem to neřešil

111®
hodnocení

1x

ten přesah mám také a typuji to na montážní rezervu..v zásadě to ničemu nevadí

g68®
hodnocení

Ok díky, asi to tak má být.

hodnocení

0x

Odstraňte si hlavně tu plíseň, která se vám tam tvoří. Nic ve zlém.

Taky jsem měla žaluzie 15 let, všechno přetrhaný a nefunkční, tak jsem si dala všude nové, noc a den. Velká spokojenost.

Vy si je opravíte, mně to neměl kdo udělat.

hodnocení

0x

Poslední spodní lamela je spojená se závažím vlákny žebříčku z vnějšku. Ta jsou zespoda zajištěná zátkou. která má uprostřed díru na zvedací šňůru. Bez zvedacích šňůr musí žaluzie volně viset. Jestli leží dole na rámu, byla namontovaná blbě a je jí potřeba o lamelu zkrátit.

111®

hmm tak je to v celém nájemním domě..

To je možné. V devadesátých letech to montoval kde kdo. Bodejď by se pak vytahovací šňůry netrhaly, když pak na nich visí celá váha. Navíc se musí blbě otáčet, když dole drhne.

111®
hodnocení

0x

Tak u nás je to montováno jak proběhla revitalizace před 5 roky. Takže nově, ale to nevylučuje garážovou firmu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]