Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení netopí - Poslední patro

Od: xzet027 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, rád bych znal názor nějakého odborníka.
Bydlím v posledním patře panelového domu 12. Patro
Byt 2+kk topení staré litinové žebrované.
Jelikož byl byt 2 roky neobývaný vůbec se to netopilo.
Po nastěhování jsem otočil knoflík topení abych zatopit, chvílemi to topilo, ale teď zas ne a to jsem topení odvzdušnil v obou pokojích a celkem z obou pokojů vytáhl kýbl vody poté opět topilo v obou radiatorech, ale teď zas je topení vlažné.
Nevíte někdo čím to může být? Mám opět vypustit vzduch z topení, nebo někoho zavolat?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den,

někdy je potřeba odvzdušňování provádět opakovaně. Tím, jak některé byty topí a některé ne, tak se ne vždy podaří odvzdušnit hne při prvním pokusu.

Stav ideál je, když se v domě domluvíte, aby si všichni zapli topení naplno a vy mohl provést odvzdušnění. Ale beru, že v tak velkém domě to asi jen tak nepůjde a ani se do toho možná nebude chtít.

U nás v baráku (poloviční) provádím někdy odvzdušnění i 3x, než jsem spokojený. Tak vyzkoušejte ještě párkrát a pokud to nepomůže, tak bude potřeba asi oslovit buď správce, majitele nebo topenáře.

spu
hodnocení

6x

Oslovte majtele nebo správce.

hodnocení

4x

Zkuste opět odvzdušňování. Pokud bude opět v radiátorech více vzduchu, řeště to se správcěm domu. Může jít o pokles hladiny vody v systému. Voda se zavčas nedoplní (při schládnutí) a vzhledem k tomu, že jste nejvýše, vaše radiátory se stále zavzdušňují. Musí řešit topenář (údržba).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]