Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne, měnil jsem u motorové pily olejové čerpadlo, takže jsem musel samozřejmě demontovat odstředivou spojku a řetězku. Je potřeba při zpětné montáži tu spojku dotahovat hodně nebo se dotáhne sama při používání? Vím, že má spojka opačný závit, takže se při zatížení pilového řetězu bude utahovat, ale nevím, zda se to takto dotáhne dostatečně. Děkuji za odpovědi.
Já jsem tam ten provázek dávat nechtěl (i když vím, že se to tak běžně dělá), tak jsem si zajistil klíčem hřídel na druhé straně, kde je ventilátor se startérem a potom jsem spojku s citem dotáhl tak, aby se mi nepovolila právě ta vrtulka ventilátoru. Takže ta spojka určitě zatím není utáhnutá dostatečně, takže mě zajímá jestli se používáním dotáhne sama nebo mám pro jistotu použít ten postup s provázkem a utáhnout spojku ještě před prvním použitím pily.
Hlavně pilu nenastartovat bez řetězu s neutaženou spojkou, jinak se po prvním vytočení a ubrání plynu bleskově odšroubuje a zmizí neznámokde Bohužel vlastní zkušenost, když jsem chhěl vidět, jestli už čerpadlo dává olej
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.