Nejste přihlášen/a.
Stavba bazénu - pevné základy v zemi, zakrytý plastovou folii a cca 0,5 m od pozemku souseda. Je třeba stavební povolení a souhlas souseda? V případě, že ano, od kdy toto platí?
Děkuji za odpověď
výtah ze Zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)
Část čtvrtá Stavební řád Hlava I: Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce
Díl 1: Povolení a ohlášení
§ 103 Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
d) zásobníky, nádrže na vodu a bazény, nejde-li o vodní díla, opěrné zdi, oplocení, a to
5. bazény do 40 m2 zastavěné plochy;
Účinnost zákona § 198
Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007, s výjimkou ustanovení § 143, 144, 145, 147 a 151, která nabývají účinnosti dnem 1. července 2006, a s výjimkou ustanovení § 102 odst. 2, které nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2012.
I když jsem se na tohle neptal já, tak mnohokrát děkuji za užitečn informace, protože jsem sice našel docela dobrý informační web o bazénech ( plastove-bazeny.eu/...), ale o tom, jaká jsou (nejsou) potřeba povolení jsem se nedočetl.
Ještě jednou moc děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.