Dobrý den, ahoj, mám tady takový oříšek. Pokud do odpadu, zaústění na úrovni zdi naliju vodu, voda odtéká. Pokud demontuji sifon a liju do něj vodu, pak voda odtéká. Pokud ten samý sifon napojím na tu samou trubku voda zůstává v sifonu a neodtéká a může být plný dřez. Jsem si jistý, že voda že za sifon nejde. Nějaké nápady? Dekuji
Bude to ucpane nekde niz ve zdi, podlaze. Vy do odpadu nalejete trochu vody a jakoze odtece, pripojite sifon a pustite vic vody a trubka ve zdi se naplni. Vodu do zdi napoustejte z hadice a nechejte pustenou dyl a uvidite...
Dobrý den, ahoj, tak nakonec to bylo neprůchozí v ležaté části kanalizace. Odpad asi pomalu odtékal, takže pri nalití 3L vody z PET lahve to nevystoupalo... Po dopojení sifonu zároveň vzduch neměl kam jít ( proto tam ten sifon je, zároveň vím že to je ucpané před odbočkou s odvetranim), takže voda neodtékala že drezu. Takže jsem navrtal trubku za sifonem. Ta se pak naplnila vodou a bylo jasno. Zvon nepomohl, tlak unikal přes přepad ve dřezu a druhý sifon na myčku... Nakonec jsem dotesnil sifon mycky prstem a když to nešlo protlačit tlakem po spádu, zkusil jsem to podtlakem průmyslovým vysavačem. To nakonec pomohlo, začalo to odtékat, následovalo několik hrnců horké vody. Teď si jen říkám, jak dál. Jaké má kdo zkušenosti s Enzymy, co rozkládají tuky apod.? Může někdo něco doporučit? Děkuji.
Jakákoli chemie do odpadu je drahá a neúčinná. Kupte si na tržišti za pár desetikorun nstalatérské pero.
taurusek
Pero v tomto případě vedlo pouze k totálnímu ucpání.
Pero nebylo ideálního průměru ani délky, ale v sobotu a neděli moc věcí na výběr nebylo.
A než se drbat s perem ve chvíli, kdy je to ucpáno a to ani nemluvím o tom, že nevím kdy tato situace nastane, to radši obětuju něco peněz a budu to řešit prevencí. Co mi přijde zbytečné, tak je rvát peníze, abych zjistil co funguje, pokud někdo má již ověřené a známé řešení.
Ja na podobny problem pouzivam "hydroxid sodny",za par korun to dostat v drogerke.Poskladat cele a do umyvadla/drezu nasypat 3-4 lyzice a zaliat cca 1/2 litrom vriacej vody. Bude to bublat. Pozor! na pripadnu fontanu toho sajrajtu a opakovat to pripadne aj viac krat.Urcite to precisti.Ja to priebezne robim 1-2x vsetky umyvadla,vane,drezy...do roka a nemam ziadny problem.
milous
Já už to tak nedělám od té doby co se mi rozlepily a zmamlaly trubky za sádráčem.
belus
Robim to min.20 rokov a zatial nic.Mozno tie stare trubky maju lepsiu vydrz. Ale mam aj novsie trubky a nic sa nedeje.Asi mate nejake cinske trubky,pripadne lep.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.