Dobrý den, rozhoduji se který plynový kotel zvolit. Mám dvě nabídky, ale vůbec se v tom nevyznám, poradil by někdo? 1. VICTRIX TERA V2 24 PLUS EU celkem s prací za 61.200 Kč 2. Protherm Panter condens 25 KKO celkem s prací za 65.000 Kč Děkuji
Zvolil bych kotel, na ktery budete mit zajisteny servis kotle. Ne jen jednoho servisaka v okoli, ale v pripade zaneprazdneni servisaka i vice nez jednoho. Zkusenosti mam s Prothermem a sel bych do nej.
petrpetr
No co se servisaku týče tak je to asi stejný s oběma značkami :/
Jen se dovolím zeptat.. Kotel s výkonem 27-28kW opravdu potřebujete? To je dnes výkon dostačující k vytápění pěti zateplených rodinných domů. Jinak ano, dostupnost servisu je na prvním místě.
petrpetr
Nyní mám 29let starý Viadrus G-25 V domě máme 12 radiatoru a 3 chci ještě letos přidat. Dům není zateplen, ale jak výkonný kotel bych měl pořídit fakt nevím, takže mi oba servisaci co mi nabízejí kotel nový doporučili stejný výkon.
Počet radiátorů není důležitý, důležitý je potřebný výkon resp. tepelné ztráty domu a místností. Ale pokud máte velký, starý a nezateplený dům, tak to i těch 24kW být může. Platit bych to ve spotřebě ale nechtěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.