Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzávěr na radiátor - kde koupit

Od: krystof odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, potřebuji koupit tyhle uzávěry na radiátory, ale nevím jak se to jmenuje, nikde jsem to nenašel.

Uzávěr na radiátor - kde koupit

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

U topenářů. Já jich mám v kufru několik. Zkuste hledat "ruční hlavice radiátoru".

huier
Tak mu jeden pošli, není to hlavice, je to krytka, myslím. A každý výrobce ventilu bude mít svojí krytku
A máš pravdu, zajel bych do Topenářský firmy, ktera montuje ty konkrétní ventily

hodnocení

4x

Tím se reguluje termostatická hlavice. Osazuje se jen tam, kde je el. termostat v místnosti pro spínání kotle pro celý byt.

Pokud tím osadíte všechny radiátory nebo většinu, tak kotel nebude mít kam vyčerpat horkou vodu a prohoří mu výměník nebo elektronické plynové spadnou do poruchy. Pokud všechny utáhnete tím kloboučkem.

To jen tak na okraj, zda víte co děláte.

obi.cz/...

krystof
hodnocení

To je mi jasné, potřebuji občas zavírat jen 2 radiátory a mám jeden uzávěr. To v tom odkazu je celá hlavice, já potřebuji jen to bílé plastové.

Nemůžu to najít. Hledám...

Pak jsou krytky na jiné typy. Heimer, Herz,... nevím, zda pasují. Asi ne.

krystof
hodnocení

Už jsem to našel. Vypadá že to bude ono..

Uzávěr na radiátor - kde koupit #2
gum

já zas našel tuhle, ale právě, zda bude pasovat a zamáčkne ten prostřední trn. Je více výrobců.

toparmatury.cz/...

hodnocení

3x
To je krytka ventilu určená predovšetkým ako ochrana pri preprave a počas stavebných prác. Na ovládanie je to pomerne bieda. Vezmite ju so sebou do inštalatérskych potrieb a kúpte podľa nej termostatickú alebo ručnú hlavicu s odpovedajúcim typom závitu.

To je ta ruční hlavice v mém odkazu ...navštivte obchod, objednejte...

huier
hodnocení

2x
To budou nejspíš krytky, které jsou součástí ventilu, standardně se to zahodí, protože se osadí Termostatická hlavice.
Takže si buď to koupíte celý ventil, a tam ta krytka bude, anebo si zjistíte, kdo to montuje, a standardně vyhazuje, a toho poprosíte.
Samostatně se to nejspíše nikde neprodává, není důvod. Je to odpad,Asi jako kdybyste chtěl kupovat víčka od PET lahví

hodnocení

2x

jak je již psáno, je to krytka.

toparmatury.cz/...

Většina ventilů má závit M30x1,5, ale bohužel jsou i jiné např. M30x1 (starý Oventrop)

huier
Třeba krytka na Danfoss žádný závit nemá, jen se na cvakne, je přímo se závitem ta plastová krytka

hodnocení

1x

Každý, nově koupený termo ventil Heimeier vypadá takto, akorát zde v "modré"(zde pro samotíž, ale to je jedno...) ; ruční ventil máte zde, reguluje se ním mnohem lépe a jemněji nastavíte potřebný průtok. Podle krytky odhaduji, že se nemýlím, závit M30x1,5mm. Pro jistotu dejte foto termohlavic, co máte doma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]