Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
Chtěl bych si dát venkovní rolety. Zdivo je zatím omítnuté, plastová okna jsou vsazená a slícovaná s omítkou, ale v nejbližší době proběhne zateplení.
Proto se chci zeptat, jestli je lepší namontovat rolety ještě před zateplením, nebo až po. Pokud je dám před, tak se bojím tepelných mostů okolo rámu okna, pokud až po, tak zas nevím, jak se budou montovat, protože zateplení pravděpodobně schová celý rám okna, do něhož by se měla roleta přišroubovat. A do čerstvé fasády se mi nechce vrtat.
A lepší jsou pravděpodobně rolety hliníkové, ne?
Takže včíl mudrujte, co navrhujete, jaké jsou vaše zkušenosti?
Díky za odpovědi
Já myslím, že netřeba mudrovat. Dělají se typy pro oba případy, jsou jiné, ale fungují oboje. Já dal rolety po zateplení, trošku mi snížily světlost okna... Kdybych se rozhodoval znova, udělal bych to naopak, prvně rolety, potom zateplit. Poznámka - pozor, ať nezaměníte rolety a žaluzie, je to něco úplně jiného. Žaluzie bych nechtěl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.