Nejste přihlášen/a.
Měl jsem dvě plechovky barvy, zbytek po natírání. Jedna byla sokrates nebo něco podobného vodou ředitelná a druhá syntetika. A chtěl jsem použít ten sokrates a zdála se mi hustá. Tak jsem omylem do té syntetiky nakapal deset kapek vody. Pak připustil asi 50 (?) kapek vody studené. Pak promíchal a začal natírat a zjistil jsem že je to syntetika. Dokončil jsem nátěr, ale pak to pro jistotu setřel a udělal tím sokratem. Myslíte, že se něco stane? A jde ta syntetika z plechovky ještě použít? Protože na dřevu co jsem natíral se promíchaly dvě barvy. A štětec byl od ředidla když jsem natíral tím Usokratem. Takže výsledek bude zajimavý. No a ještě jsem to trochu pofoukal fénem - první vrstva, aby ta první vrstva rychle zaschla, začaly se vytvářet bublinky, tak jsem to zase zahladil a pak dal druhý nátěr. Jsem rád, že to nebyla nová plechovka. Já totiž poprvé kontroloval, ale pak jsem přišel a vzal tu vytaženou plechovku jako že je to ten sokrates, ale nebyl. Jo a poprvé tu syntetiku jsem vůbec necítil.
Jako epizoda, že si máme dávat pozor co máme na stole a ne jen hmátnout a ředit, je to poučné-
Po čase před malováním syntetickou barvou. Na hoře byly takové průsvitné kapičky, jako ředidlo nebo chemie v barvě to nevypadalo, tak jsem vzal tenké kousky molitanu, které jsem si natrhal a odsál jsem kapky. Trocha barvy co zůstala na molitabu, to jsem otřel do štětce. Byla to spíš barva, protože ty kapky na molitanu nebyly cítit ředidlem. Spíš tak neutrálně, trochu pach barvy. Takto jsem se zbavil kapek vody téměř úplně. Když jsem tu plechovku naklonil, jakobych chtěl barvu vylít, tak ta voda jde napřed, takže se to dobře odsávalo pomocí těch molitanových útržků. Výsledný nátěr - paráda.
super že to šlo eliminovat a ještě větší super že jste to sem napsal. Osobně jsem nedoufal že by ta barva to takto vyloučila..
Dobrá zkušenost pro druhé..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.