Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojcestny ventil nefunkcni

Od: karolko odpovědí: 8 změna:
Dobry den, rad bych se zeptal, zda ventil viz foto muze casem selhavat. Nevim jak dlouho je v dome, ale posledni dobou se obcas stane, ze v pripade, kdy neni potreba topit, ale ma se jen ohrat voda v bojleru, tak kotel natopi vodu a ventil vse posila do radiatoru. Bojler je studeny a vse jde smerem do topeni. Obcas ten ventil slysim divne bzucet. Da se mu nejak pomoct, nebo je to na vymenu? Dekuji.
Trojcestny ventil nefunkcni

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bez proudu by měl být ventil průchozí ze středu /AB/ doleva / tj do B/. Tj na toto by neměl mít vliv pohon. Zkusil bych sundat pomocí 4 šroubků pohon a ručně zahýbat ventilem zdali má volný pohyb. Do bojleru máte ventil pod napětím nebo bez napětí? Jinak samozřejmě že ventil se může zanést a klade větší odpor, plastová kolečka též nejsou nesmrtelná,... Pomocí přepnutí do MAN by měly být otevřeny obě cesty / z AB do A i B/.
regulus.cz/...

regulus.cz/...

karolko
hodnocení

Dobry den a myslite ty 4 sroubky vespod nebo ty 4(vlastne 3) na tom stribrnem plechu? Z toho stribrneho jsem to povolil, sundal, prostrikl wdckem. Zahybal jsem s tou packou a vypada to ok, nikde neklade odpor. Ale i pote se to chova pokazde jinak. Nekdy funguje, nekdy ne. Kdyz sundam ty dalsi 4, budu nejak schopen zahybat s tou armaturou rucne, aniz bych si vypustil cely okruh? Diky

hodnocení

0x

Podle foto je páčka vespod serva v poloze "man" , zkusil bych napřed přehodit na "auto"

karolko
hodnocení

Ano to jsem jiz udelal. Bohuzel beze zmeny. Prekvapilo me, ze ta packa jde posunout naprosto lehce, cekal jsem ze to bude klast aspon trochu odpor.

karolko
hodnocení

Nevite, zda kdyz odmontuju ten aparat (ctyri sroubky) zda budu pod tim nejak schopen ten ventil rucne posunout aby sla voda do bojleru? Do doby nez sezenun topenare. Diky

karolko
09.11.23 07:30
hodnocení

Trojcestny ventil nefunkcni #2
Zkusil bych povolit 4 srouby z toho strinrneho plechu a sundat motor. Muze byt pridrena armatura.

bery*
hodnocení

0x
Měli jsme takovej, od pohledu skoro stejnej, u kotle a zásobníku Vaillant a taky to občas udelal, ty vrátný pružinky to neutahly a nepřemohly odpor převodu s motorkem. Kolečka kovovy. Stačilo tomu maličko pomoct a jak se to pohlo, už to normálně dojelo až do druhý pozice. Trochu snad pomáhalo to občas vyčistit a znova trochu namazat, a nebo právě taky nepomáhalo, nevim :) Ale teď mi ještě úspěšně slouží ve spojení s časovačem k přepínání teploty vody do praček (napuštění horkou z krbovek nebo bojleru na solár a pak už máchání studenou). Možná by pomohla výměna aspoň jedny z pruzinek za nepatrně silnější, ten motorek snad má síly dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]