Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW?

Od: bapp odpovědí: 23 změna:

ˇtento výrobek, teploměro relé, verze pro 230V za 1,99$ i s poštou:

W3002 220V LED Digital Temperature Controller Thermostat Thermoregulator Sensor Meter Fridge Water Heating Cooling
a.aliexpress.com/...

Chci to použít ke klasickýmu přímotopu 2kW, kde je jen hloupý mechanický Bimetalový regulátor, který samozřejmě nic nereguluje (příšerná Hystereze i nepřesnost jí ovlivnění tělesem)

Jak byste to implementovali - na stěnu, přidali nějakou nadomítkovou zásuvku a přemostili vodič?

vedle modelu W3002 je i W3001 Ale nevím zda a v čem se liší, V napájecím napětí to nebude.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přes tenhle termostat bych spínal maximálně tak cívku stykače nebo relátka a tím stykačem/relatkém ovládal přímotop.

Zbytečně bych neriskoval s takovým termostatem. Ale rázem budete na jiné ceně..

Taky bych tím nanejvýš řídil civku stykače, kvalitních, tichých je dost. Nebo elektronicky spínač, co užívá na spínání tranzistor

hodnocení

2x
A když to nevydrží a způsobí vám to škodu po po kom ji budete vymáhat náhradu?
Nekupujete hotový výrobek, ale komponent od někoho kdo nenese právní zodpovědnost za údaje které uvádí. Tím že tento komponent nainstalujete doma tak vy se stanete výrobcem vyhrazeného technického zařízení a vznikne li škoda nebo úraz tak vy ponesete zodpovědnost a po vás bude vymáhaná náhrada.
Já bych rozhodně přímo takovýma modulama sylovinu nespínal, ale jedině přes stykače.

hodnocení

1x
Někde nevidím údaj o proudu ani po použitém spínacím prvku. Jen přímo na fotce zařízení vidím verzi 110-220V (což mimochodem u nás není splněno, jmenovité napětí máme 230V) a zátěž 1500W, což je ale zvláštní, že mají stejný maximální výkon pro celý rozsah napětí.
Já bych tomu věřil, pokud by k tomu byla kloudná dokumentace/seznam parametrů, kde by byl splněn rozsah napájecího napětí i spínaného proudu.
bapp
hodnocení

Až to přijde tak to prověřím, bývají tam klasicky relátka 10A, Ale ty vodiče to je podle fotky maximálně 1,0mm2 a to už se dost zahřeje při 2 kW...

Cenu s poštou mám necelé 2$ - takže asi 40 Kč, to je méně než poštovné GME

A bohužel neznám žádné silové relé, které by bylo tiché, i ty takzvaně tiché (prý DC cívky) bzučí.

Jde o to, že klasický až 2kW přímotop koupím za 200 až 500 Kč, má to klasický jednu vratnou tepelnou pojistku a druhou nevratnou, a bimetal, spínání 750 + 1250 Watt, jenže ta regulace je dost mizerná.

A když má v sobě digitální regulaci, jakože lepší přímotop, cena je rázem OD 3350 Kč -platí se ale za značku Žádná přidaná hodnota tam není - o něco lepší plech :) teplo je stejný topidla.heureka.cz/...

Co vyhrejes vodicom, to nemusis vyhriat spotrebicom. *frajer*

bapp
hodnocení

Bohužel ten vodič může smrdět

hodnocení

1x

Ne, na českých webech k němu uvádějí spínání jen 5, nebo 6 A /230 V. Navíc věci z alika trvale napájené z 230 V nevidím rád. Tam nikdy nevíte, jaké provedení vám přijde.

O něco vhodnější je tento termostat:

Digitální termost/...

kde uvádějí 10 A. ale reálně je uvnitř jen 8 A relé (měnil jsem si ho za 16 A)

Na vašem místě tam nechám ten bimetal, je jednosuchý, spolehlivý, nic nebere v rozpojeném, ani sepnutém stavu a stejně zjistíte, že pokud to nemá furt cvakat, musíte u toho elektronického nastavit poměrně vysokou hysterezi.

doplněno 08.11.23 15:36: Vidím, že vám není rady, tak si pak aspoň zkontrolujte, jaké je tam osazeno relé. V některých kusech je např. SRA jen na 125 V. Osobně bych se bál i toho napájecího měniče. Číňan šetří, kde se dá, takže už jsem například viděl pár zdrojů, kde koďan mezi primárem a sekundárem, který má být Y2, byl osazený obyčejnou keramikou 300..500 V, která jim třeba na 120 V síti vydrží, ale u nás se proráží.
doplněno 09.11.23 10:00:

Mmch, pokud trváte na změně regulace za elektronickou, tak zcela čisté je dokoupit zásuvkový termostat. Je to bez zásahu do el. zařízení, bez připojování nečeho neschváleného a nejistoty, jestli to vydrží a jestli třeba nevyhoříte:

Renkforce 1289404/...

Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW?
bapp
hodnocení

To umí všechno, jen ne spínat dle teploty :))

Funkce náhodného spínání

Funkce časovače a odpočtu

Nastavení spínání podle data a času

8 spínacích a 8 vypínacích časů

Technické parametry

Zobrazit položky se stejnými parametry

odpočet od 23 h / 59 min

Máte pravdu, naletěl jsem google, nebo heurece, kde se mi to vrátilo jako termostat. Správně je např. tento:

Elektrobock TS05 /...

hodnocení

0x

Já bych určitě neprovozoval laciný čínský bazmek na 133% maximálního výkonu uváděného číňanem, aniž bych si důkladně ověřil, proč by to vůbec měl vydržet a co vedlo číňana k tomu, aby avizoval výrazně nižší číslo, než maximální možné (nebo dokonce vyšší).

Používám různých laciných bazmeků dost a úspěšně, ale u každého jdu s ověřením výrazně hlouběji než k tomu, co číňan uvedl na štítku, nebo dokonce na netu v obchodě a pokud možno i tak nepřekračuju 50% maximální dovolené zátěže součástek.

(BTW: mě to ukazuje CZK101.36 - to by bylo spíš 4$)

(BTW: Pokud číňan deklaruje, že to zvládne 1 500 W, tak bych spíš očekával, že je na zákaznících vyzkoušené, že 1 510 W to už odpráskne příliš často)

doplněno 08.11.23 14:54:

@ml1 To je "Welcome deal" - jednorázová nabídka jednoho produktu, pokud si založíš účet. Mě to už ukazuje toto.

(Ale na elektronice obecně většinu ceny dělají marže, obaly, značky a jiné záležitosti, ten křemík je docela levný, když se seká ve velkém.)

Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #2
ml1

Mě CZK11.55 zlevněno z 247.28.

Taky bych to důkladně prověřil (při té ceně je to spíš hračka), ono ty čínské bazmeky jsou dělané spíš na kvantitu než na nějakou kloudnou funkci. Spíš bych se podíval, jestli nemá GME něco podobného, třeba dražšího, tam se dá očekávat aspoň nějaká kvalita, i když je to taky čínské.

Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #3

kare
hodnocení

0x
Jako spínací prvek v tom je relé na 10A a 250V AC. Lišit se mohou napájecím zdrojem viděl jsem v tom sériový kondenzátor i jednoduchý proudový zdroj jako v LED žárovce.

honzinek
hodnocení

0x

Napíšu to tak. Když mám klasickou domovní kvalitní zásuvku, na které se píše 16A a budu tam mít píchlou kvalitní zástrčku a poteče tím hodinu proud do zátěže 3kW, tak to bude horké. Protože fyzika. Člověk, který si něco takového kupuje by měl mít elementární znalost a používat selský rozum. Takže ano může to fungovat, ale domu bych si to nedal.

bapp
hodnocení

z fyziky jsem měl jedničku.

tvrzení o zásuvce je na vodě, nemusí být teplá ani při 4 kW.

samozřejmě se to zahřeje na nejslabším místě, typicky letování kabelu na vidlici zástrčky, proto nekvalitní lité zástrčky občas tečou.

bapp
hodnocení

hadex.cz/... zde raději také prodávají jen nízkonapěťové verze (cena od 69,-), takže problémem bude asi ten konvertor napětí 230 na 12 V, klasický zabiják... za ty prachy nekoupíte ani kvalitní nabíječku mobilu přece

Co myslíte?

hodnocení

0x
Používám na 12V, teče tam 0,4A DC a jsem v pohodě. I kdybych měl typ na 230V, na takové napětí nikdy nepřipojím... 12 a 24V bez problémů..m
Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #4
Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #5
Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #6
bapp
hodnocení

Díky za pitvu, ale ve verzi 230 V asi nebude relátko na 14 V že ne? Tak škoda že zatím nevíme, co je uvnitř

No, ny vyšší napětí nemám... a zde podobné relé, ale kontakty mohou spínat napětí max 120V AC, takže těch 220V v popisu je s velkou pravděpodobností přáním "prodejce"...

hodnocení

0x
W3001 je bez tlačítka SET, pro programování jiná kombinace tlačítek. Jinak stejné výrobky...
Co si o tom myslíte elektrikáři, vážně to vydrží 10 A, neboli 2 kW? #7

hodnocení

0x

Este si viem predstavit zmerat napatie na cievke zopnuteho rele a odpor cievky, podla toho kupit nove kvalitne znackove rele, ktore urcite znesie 16A / 230V AC a vytiahnut z krabicky droty pre cievku, rele dat bokom a pripojit cez spravne dimenzovane kable a svorky. Staremu rele odfrezovat cesticku na plosaku k cievke alebo ho odpajkovat.

Druhu cestu spomenuli ostatni, externe rele / stykac spinane tym mini relatkom.

hodnocení

0x
bbelektro.cz/...
Ja bych radsi pouzil neco takoveho, nez polemizovat o tom jestli vyhorim nebo ne.
bapp
hodnocení

No sice je to desetkrát dražší, ale nevypadá to špatně, jen nevím, jak tím analogovým kolečkem docílím přesnosti 0,5° nebo kolik tam píšouˇˇˇ A drobná nevýhoda je, že senzor teploty nelze umístit jinde, tedy může to být ovlivněno stěnou Boudy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]