Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový strop místo klenby

Od: jakubd odpovědí: 12 změna:
Ve starším domku mám popraskanou cihlovou klenbu. Chci ji strhnout a nahradit něčím jiným. Zůstanou tam jen ocelové I nosníky.Podkroví plánujeme v budoucnu jako jako obytné. Můžete poradit jednoduché a funkční řešení nového stropu a podlahy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem na kolejnice (opravdu tam byly kolejnice, nikoliv Íčka) přivařil plocháč se závitem, na to připevnil rastr a zavěsil sádroš.

Nohoru, na klenbu roztahla písek páč liapor jsem tehdy neznal a udělal podlahu.

Kdžy tam necháte jen nosníky I, tak musíte dát něco jiného, místo klenby. Můžete do Íček zapasovat fošny, na to udělat rošt pro podlahu. Pokud nejste omezen výškou, tak na Íčka dáte rošt.

Nezapomenout na kročejovou izolaci a vyloučit nahoře plovoucí podlahu,.

Chcete betony, nebo lehkou dřevěnou podlahu?

Už se zase směju! On chce klembu zhodit a Vy mu popisujete jak jste klembu zachoval.Myslím že to ho nezajímá.Mě by zajímalo,kdo mu spočítá zatížení toho roštu,aby se mu neprohýbala podlaha. Je důležité upozornit na bezpečné bourání klenby.Stačí jednu cihlu uvolnit a spadne to celé!.Je vhodné ji postupně podepřít.*stop*

To je dobře, že se zase smějete, to něktré lidi stále dělají. Zkuste přečíst i druhou část odpovědi a uvidíte, že i tam je navržen jiný postup, jaký asi požaduje.

Ale klidně se smějte dále, nemusíte mu radit, když nechcete.

hodnocení

2x

Je popraskaná omítka na klenbě, nebo jsou uvolněné cihly, ty praskají a padají?

Pokud to je popraskaná omítka, Milan napsal nejlepší řešení. Nechat být.

Jinak klenba se musí bourat zkraje, ode zdi, postupně po celém obvodu, cihla po cihle. Ale v drtivý většině případů k tomu není sebemenší důvod. Klenba unese nesmysl.

Nebylo by pár fotek?

jakubd
hodnocení

Dvě řady jsou popraskané a někde je vidět trochu pokles. Klenutí má hodně otevřený oblouk a navíc malta v celém domě je hodně chudá na vápno a cement, takže k tomu nemám důvéru

hodnocení

0x
Mezi nosníky vyrovnat dřevo, fošny nebo hranoly prostě co bude fungovat jako ztracené bednění. Nahoru beton s armaturou.

jakubd
hodnocení

Určitě lehkou podlahu. Uvažoval jsem to z vrchu íčka zaklopit fošnami tl. 5cm ana to desky

Kolik centimetrů můžete udělat podlahu? Od lina až k traverzám? Vzdálenost traverz je kolik?

jakubd
hodnocení

Íčka jsou od sebe 140cm. Nahoře ještě limit nemám

Páč do Íček, můžete vložit fošny na stojato, do výšky Íčka +0.5cm, osově třeba 50cm na to roznášecí desku, pak kročejovoku, navrch OSB desku a lino.

A nebo dalších 10 variant.

jakubd
hodnocení

To mě vůbec nenapadlo!
Díky, to určitě využiju

Není zač.

Přeji velmi plodný týden, ať je to brzo hotové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]