Nejste přihlášen/a.
Jak nejlépe s co nejmenším zásahem vložit pod omítku elektrický kabel vedoucí na stropu k lustru v případě, že se jedná o starý strop skladby - prkenný záklop, rákos, omítka, štuk. Původní kabel je pravděpodobně vložen při výstavbě mezi rákosem a prkny. Strop bych chtěl zachovat, ale mám obavu, že jak do toho sáhnu začně opadávat.
No ale průřez vodičů (u vás drátů) se nevolí dle zátěže - to co se bude kam zapojovat, ale tak, aby předřazený jistič
vypnul v dostatečně krátké době pro případ zkratu!
ben: Ano, to porcelánové kolénko tam je (v jedné místnosti). Děkuji za vysvětlení, jsem si říkal, co je to tam za podivnej bazmek.
Jinak uvidím, jestli to půjde, protože jsem blbej a ještě předtím, než jsem se tu zeptal, jsem si dráty ustřihal nakrátko...
Já to budu řešit v patře, kde za palachem je už půda. Na půdě odklopím OSB desky na trámy a kebl vyměním z druhé strany. Taky nebudu vrtat do stropu a pokoušet rákos.
Taky by to šlo shodit a dát místo palacha sádrokartonové desky na to podbití prkny. Ale to je menší rekonstrukce. Vhodné spojit s výmalbou a dalšími věcmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.