Nejste přihlášen/a.
Na jednom zámečku v Rakousku jsem na střeše viděl to co je na fotce - podle mne to vypadá jako kolo na tyči. Člověk z tamějšího okolí tvrdí, že jde o kříž. Ví někdo co by to ve skutečnosti mohlo být?
A je to komín? Z tohohle úhlu to vypadá, že to jde hřebenem střechy, téměř u čelní zdi. Pod tím by tedy bylo okno a o patro níž vstupní hala, případně schodiště. Ale možná je to optický klam...
Kříž to nebude, spíše mi to přijde jako nějaká ozdoba, ornament, možná gotický? . Kdy ten barák stavěli, ve čtrnáctém století?
Amper - aha. Tak potom je ještě možné, že to před dvěma sty lety postihlo něco, jako u nás v devadesátkách bylo podnikatelské baroko...
Kdepak 14. století, 1801-1803 . Tedy něco tam stálo už předtím, ale tohle je jen 200 let staré, v podstatě novostavba
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.