Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
potřebuji poradit s plynovým kotlem Vaillant Ecotec plus (VU INT II 146/5-5 R4). Hlásí chybu F.28 a F.29. Ohřev vody do bojleru zvládá celkem dobře (cca 1x měsíčně hodí chybu). Ale jak má spusit ohřev do radiátorů, tak se mu buď nepovede zapálit vůbec (F.28) nebo pokud občas vydrží nahřívat 5-10 minut, tak pak nahlásí chybu F.29.
Servisák zkoušel vyměnit elektrody, armaturu, elektronickou desku, proměřil a vyčistil vše, co mohl proměřit a vyčistit, ale nic nepomohlo.
Myslel jsem, že by to mohlo souviset s výměnou plynoměru, která proběhla na konci července. První chyba se objevila během srpna (nevím přesně už kdy). Ale servisák říkal, že přívod plynu je OK.
Ve Vaillantu mi řekli, že ještě zkusit přeměřit uzemnění. Ale taky moc nevěděli.
Kotel a komplet instalaci jsme dělali přesně před 7 lety, myslel jsem, že to vydrží fungovat jednou tolik.
Ale možná je to "jen" nějaká drobnost... nesetkali jste se tímto problémem někdo?
F 28 , F 29 - obvykle porucha při startu. Nemáte vypozorováno jestli kotel zapálí a zhasne nebo ani nezapálí?
Měl jsem stejný problím s jiným kotlem - problém u autodiagnostiky je v tom, že si občas špatně vyhodnotí problém a vyhodí jiné číslo poruchy. Nakonec pomohlo vyměnit manostat tlaku vzduchu ( který má vlastní jiný kód závady)
Takže krom přívodu plynu bych se zaměřil na odtah spalin
Servisák zkoušel vyměnit elektrody, armaturu, armatura = plynový ventil kotle?
A co odvod spalin, čistý?
Myslel jsem, že by to mohlo souviset s výměnou plynoměru, která proběhla na konci července. První chyba se objevila během srpna (nevím přesně už kdy). Ale servisák říkal, že přívod plynu je OK.
Jak to zjistil? Měřil průtok plynu? Zaměřil bych se i na filtry v plynové cestě...jestli není některý přicpaný; podle chování kotle to vypadá na nedostatek plynu pro hořák...při vyšším výkonu; ohřev vody ještě zvládne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.