Nejste přihlášen/a.
Podle Promona. Ty Tv už nejsou dnes nijak těžké, chemie a punčoška musí stačit.
, Magdone, to jsem přehlídl. Co to je za televizi? Nicméně stejně si myslím, že slušný držák na nějakých šesti až osmi šroubech to na kotvě v síťce musí udržet. To spíše vyrve kus té zdi...
Hmoždinky by měly stačit. Ale svorníky skrz zeď jsou jistota a ještě můžete mít na opačné straně poličku nebo druhou televizi.
Nedávno jsem kupoval hmoždinky na přidělání poliček, těžkých poliček, a tak jsem koukal na balíčcích byla taky nosnost, pro dutou cihlu měla desítka 50 nebo 30 kilo podle délky (ale delší se nevešly). To je nosnost v tahu, ten spoj bude namáhaný na střih, tah bude podstatně menší. Aspoň doufám, protože ta polička bude mít naložená určitě daleko víc než 120 kilo.
A ještě přidám vzpomínku na poličky na video (tedy nějakých možná 5 kilo) ve škole. To jsme dávali na hmoždinky, ale jeden učitel měl zálibu ty police testovat vlastní vahou, takže to neobstálo. Obvykle se to vyrvalo s velkým kusem okolní zdi. Takže se to právě začlo dávat na svorníky skrz na skrz. Dneska by se daly závitové tyče, ale to tehdy v obchodech nebylo. Takže se vzala kulatina a na obou koncích se vyřízly závity. Pak se taky dělala z plechu podložka. Dost jsme se tím bavili, hlavně těmi čtyřmi matkami na opačné straně, někdy to bylo na chodbě, ale často to měl nějaký učitel v kabinetu nad stolem. Že televize se přidělávaly na mohutnou konstrukci z jeklů (opět z naší produkce - jakoby se tam neučili zámečníci, že to všechno dávali elektrikářům) a skrz, to je samozřejmé, tehdejší televize měly +- 50 kilo, ale u videa to bylo legrační.
takovou radu může napsat jen totální amatér...to jsou přesně takový ti umělci co do panelákové příčky koupí uhelník jak bumerang, aby připevnili poličku o hloubce 10cm
já konkrétně narážel na tu radu "...skrz zeď" to je fakt rada za všechny prachy .. .možností je moc...a všechny tu byly řečeny... mě osobně drží televize 65" v místě kde byl kdysi stavební vchod, který poté vyplnili dutýma cihlama..mám to normálně na hmoždice s vrutem.. ta chemická kotva nebo hmoždinak do dutých cihel s výplní je, ale správné řešení..je potřeba tu dutost vyplnit hmotou, která vytvoří dostatečný pevný bod
Jsem zvědav, co si vyberete.
Sice mne zde již jeden kutil za to kritizoval, ale dejte kvalitní hmoždinky, tuším, že máte držák na 8 ks hmoždinek, ty Vás udrží, když se zavěsíte na polovinu hmoždinek.
Že vážíte více, jak Vaše televize?
V obchodě chtějte hmoždinky do dutých cihel, ty to udrží.
Ty kotouče - z čeho je podlaha? Sic popírám sám sebe, ale - já to vždy testoval PETkama, plnýma vody...
Když je to opravdu duťák a ne štěrbinová cihla, tak potřebuje hmoždinku přes obě stěny duťáku, jinak se v cihle neopře
To je jedno, nepoznáte kde vrtáte a pokud byste se trefil na příčku, tak se vyštípne,max do spáry ale to byste stejně musel udělat flek s okopanou omítkou abyste videl kde je spára ...
Jinak standartně se na stvbách tato cihla nazývá dvouduťák.-rozměry stejně jako CP ale odlehčená dutinami na příčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.