Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
soused si vynucuje realizaci neprůhledného plotu. On chce betonový. Vzhledem ke vztahům by se hodil, ale.. je to prostě beton + můj účet by vykrvácel.
Napadá vás nějaké jiné řešení? Hlavně aby to bylo bezúdržbové a vydrželo to dlouho.
Děkuji!
J.
1. Není žádná povinnost mít plot
2. Napadá mne řešení, že pokud soused chce betonový plot, ať si ho zaplatí
3. Když tedy budete hodná, pak v rámci kompromisu navrhněte, že zaplatíte částku jako za "klasický" plot a zbytek zaplatí soused. To mi připadá naprosto férové.
V normálním světě by to takto mělo fungovat, ale bohužel mě vydírá ohledně práv na sítě, které se vedou přes jeho pozemek.
Takže jednostranná dohoda - nechám je tu i dál, ale chci plot..
A jaké sítě? El.,plyn,telefon,odpad ,,,,? Sám od sebe je odsřihnout nemůže.Nebo odstřihne a následuje soudní kolečko dle šetření na místě.Nemám vodu...nemám plyn...atd...
Souhlasím zcela.
I tak je ale otázka, zda by cena přeložení sítí nebyla nižší, než cena ového betonového plotu (plus stejně riziko neshod se sousedem do budoucna).
Už se tato situace zde probírala.
Ono to sice vydržené věcné břemeno již bude, jenže tak jako tak je to (v případě špatného souseda) stejně problém i do budoucna. Soudy trvají nekonečně dlouho, nejsou zadarmo. A předjímat jak soud rozhodne, to vůbec není jdnoznačné.
Vést jakékoli přípojky přes souseda osobně nikomu nedoporučuji, pokud to jen trochu lze, tak je třeba se tomu vyhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.