Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemická injektáž zdiva nebo radši dům podříznout?

Od: mldr odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

rekonstruuji koupelnu která byla někdy v roce 1960 přistavěná k původnímu baráku.

U tohoto přístavku mám problém s izolací, v některých místech vlhnou stěny (trubky tam nejsou) jako izolace je lepenka. Ta bude nejspíš porušena.

Jedná se se cca 13 metrů stěny, tak řeším jak tu izolaci opravit (nejrychleji a kvalitně).

Jako první mne napadlo dům podříznout "metr vybourat - dát novou izolaci a zase zazdít a tak dále...

Ale i si pohrávám s myšlenkou jak funguje chemická injektáž? V hlavě mám uloženo že to moc nefunguje, kdysy mi to někdo řekl.

Jakou variantu doporučujete?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Podříznout.
13 metrů je malina, to ještě letos zvládneš.

asd1
hodnocení

6x
Podriznout. Víc práce ale jistota. Injektaz je jen pohodlná,to je jediná výhoda. Velice casto vyhozeny prachy, vlhnuti málokdy úplně zastaví nebo jen krátkodobé, a to i když se to udělá poctivě ( což se u prumernyho remeslnika nedá predpokladat)

hodnocení

6x

Podříznout je jistota na furt. Chemie je, když to jinak nejde a je dočasná...

hodnocení

3x

Skuste to cele zvazit a spocitat si aj cenu za uplne zburanie a opatovne postavenie s dodrzanim postupov.

hodnocení

3x

Jakou variantu doporučujete****jedině podříznout, nebo vrazit nerez plechy.

Pamatuji drenážování okolo domů, elektrické "vysoušení"elektroosmóza, chemie od Hasoftu,

Mám za sebou podřezání asi 120bm smíšeného zdiva o šíři stěny 55-90cm. Nic jiného, jak vložení hydroizolace nedoporučuji.

hodnocení

3x
Podříznout to je dlouhodobá jistota.
Oproti injektáži se vám časem vrátí náklady na vytápění.
Nez to vybouravat, tak se mi spis libi strojni podrezani (lanem, pilou). Ale neco to stoji...

Pane Honzo, nepatří Vaše reakce k jinému příspěvku?

Patri, ale s tim uz nic nenadelam.

Okopírovat to jinam, já to pak skryji.

mldr
hodnocení

Děkuji všem za rychle potvrzení vnitřního názoru. :)

Podřízneme to

Všichni poradci Vám určitě v duchu děkuji, za Vaše poděkování. Páč se to tu často nestává.

Přeji hezký den a suchou stavbu.

radovanpokorny
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]