Dobrý den, prosím o pomoc se zapojením interkomu v panelovem byte. Koupila jsem si novy - pristroj a mam potize se zapojenim. Prikladam foto puvodniho zapojeni (bílé - fungovalo) a nevím jak zapojit nové (černé). Prikladam foto dratku, kdyby mi nekdo poradil jakou barvu zapojit do a1 a b1 a zbytek… Dekuji
Pročtěte příspěvky poradte.cz/... Na poradně jich je více poslední roky... Nevím sice typ starého a nového DT, ale mám dojem, že původní je pro analogový rozvod 4+n a nový digitální pro dvoudrátové zapojení. Poptejte správu vašeho paneláku a zajistěte si opravu "odborníkem"na DT, jinak vás to může stát i "pár korun"za váš zásah do společné části domu. doplněno 29.10.23 18:46: Jednoznačně vrátit zpět nový DT a postupovat tak, jak radím výše. Nebo si ho nechat a zaplatit rekonstrukci pro celý vchod.
Se to tady poslední dobou nějak množí ty výměny DT.Je ten nový DT uveden jako náhrada za ten starý,nebo jste jen koupila co se líbilo?
Typ starého a typ nového sem dáte?
Zatím je tady foto jen zapojení čtyř vodičů pak fotka sedmi vodičů a něco A1 a B1.Dejte aspoň víc info.On ne každý DT jde použít a jen přepojit.I u univerzálního se píše,že lze použít u většiny zapojení - takže taky ne vždy.
nikolap
Uplne uprimne jsem sla a koupila co se mi libilo, prosim neukamenujte me :D Puvodni - Urmet 1150/1 Nový- Busch Jaeger Welcome 83210-AP 681 Děkuji za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.