Nejste přihlášen/a.
Je to tím,že v návodu je schéma zapojení které je pro obě možnosti 230 i 380-? mám přívod jen 230,čtyřplotýnková je.
To je věčný boj, i tady, furt dokola. Když půjdete do krámu koupit desku, podavač Vám ukáže ve fahrplanu, že je možnost připojení na dvě (tři) fáze, ale i na jednu. Už neukáže, že jednofázové zapojení vyžaduje odjištění 32A, což u nás není ani v barácích, natož bytech. Těch 32A je pro Belgii. Ozve se tu pár rádců, že to na jednu fázi provozují a nějak fungují, i já už jich pár zapojil za 20A jistič, ale top to není. Chytrost desky spočívá v tom, že při provozu nedělí nic mezi čtyři plotýnky, ale umí je střídat. Zapne na chvilku dvě, potom je vypne a zapne druhé dvě, aby nevyletěl jistič. U hodně chytré desky je v menu schované nastavení výkonu, Vy si koupíte za hodně tisíc 7kW desku a elektrikář při zapojení na jednu fázi sníží výkon na polovinu...
Po doplnění, jaká to je potvora - musel jsem stáhnout asi tři dokumenty, než jsem se k něčemu dohrabal. O odjištění ani slovo, ale platí to, co jsem psal o nastavení výkonu. Ta deska to má, jde nastavit na nejnižší stupeň ze čtyř, což odpovídá jedné fázi, druhý stupeň už to převyšuje. Otázka zní - fakt si kupujete mercedesa, abyste tím potom jezdil, jako s trabantem? To je totiž to, co té desce uděláte snížením výkonu...
No to jsem vyčetl někde,že ,,chytrá,,umí na 230 ty proudy rozdělit tak aby mohly jet všechny plotýnky a nelítaly pojistky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.