Nejste přihlášen/a.
OMYL! Zákon č. 348/2005Sb., §5, odst.1 - Poplatníkem rozhlasového poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní rozhlasový přijímač. To samé TV poplatek.
Doporučuji před raděním zákon nastudovat.
Nic jiného jsem od tebe nečekal. Já nezačínám, ale už jsem alergický na lidi, kteří nemají slušné vychování. Což docela dobře splňuješ.
Vy máte v tom domě nahlášen pobyt? Jinak mi není jasné, jak na vás ČT přišla, pokud tam zatím nikdo nebydlí.
Někde jsem četl, že ČT má přístup do seznamů odběratelů elektřiny.
No a pokud má v tom baráčku nahlášenou elektřinu na sebe, tak zřejmě takhle.
diesel: Pěkná blbost nereagovat,zmačkat a vyhodit. Dostal výzvu,tak každopádně odpovědět.Nemám TV/bydlím u rodičů...
Jde to i přes net na jejich stránkách
kmosek: rodiče snad platí
Přesně tak, raději neignorovat, ale odepsat, že tv je placena v domácnosti na adrese xyz, kde bydlím a předmětný dům je v rekonstrukci a neobydlen.
rozhlasový poplatek platí i ten, kdo má rádio v autě...ale v praxi je to asi tak, že ten, kdo se nikdy nepřihlásil k placení poplatků, ten je neplatí dodnes...a těch lidí nebude málo...
zřejmě tam zaměstnávají někoho kdo porovnává seznam plátců a jejich adresy s celou množinou českých adres...to bude program který generuje rozdílovou sestavu a tomu "rozdílu" pak posílají výzvu k platbám...
Taky hloupost - platíš zvlášť za telku + zvlášť za radio.Snad už každá telka umí přijímat i rádiový signál,takže máš platit oboje.Pošli jim prohlášení,že nemáš žádný přístroj co umí přijímat TV a rádiový signál a máš klid.Jestli máš v autě rádio tak bys měl platit rádiovej poplatek .Počkej až se propojí i s dopravním inspektorátem.To jsou ty hádky jestli i příjem TV a rádia signálu např. v mobilu .I N3110 umí přijímat rádiové vlny-ale přiznám se neplatím/neposlouchám ale měl bych.Je mi přes třiapadesát ale výzvu k placení jsem ještě nedostal - jak vypadá? Dej foto pro zajímavost.
Orion a MND nenapdalo Vá , že jsou.můžou být lidé co nemají doma radiopřijímač ale jen v autě? pak musí-měli by platit za přístroj pokud je dmoma pak nemusí za aotu zvlášt . Nermální člověk toto ale ví a netrolí skrze toto!
Autorádia a rádia na mobilech jsou z toho vyňatá (teda pokud se něco nezměnilo). Ale z rádia se nevykroutíte, pokud už platíte za televizi. Protože rozhlas své vysílání cpe i do televizních multioplexů (by mě zajímalo, kolik lidí poslouchá rozhlas přes televizi, černá obrazovka nebo sdělení žádný obraz a jenom zvuk). Je to asi jako by vám v obchodě něco přidali bez vašeho souhlasu nebo dokonce vědomí a pak vymáhali za to platbu. Nicnméně podmínky jsou takto nastavené a nic nenasvědčuje tomu, že by se to změnilo. (Mimochodem mě napadá, když v osmdesátých letech vysílal rozhlas stereofonní doprovod k televizi (protože televize stereo nevysílala, rozhlas ano), jestli taky koncesionáři rozhlasu bez televize museli platit rozhlasový poplatek?)
Tak já zase pamatuji, že za autoradia se muselo platit vždy, pokud jste neměl rádio doma. Ale to byla jen vyjímka, kdo měl rádio v autě a ne i doma.
Poplatník, který je fyzickou osobou, platí rozhlasový poplatek z jednoho rozhlasového přijímače a televizní poplatek z jednoho televizního přijímače, a to i v případě, že jich vlastní, drží nebo z jiného právního důvodu užívá více včetně rozhlasového nebo televizního přijímače, který je příslušenstvím jím provozovaného dopravního prostředku
Platí od roku 2005
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.