Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kabel použít pro ovládání sběrnicového modulu PG výstupů?

Od: accur odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci prostřednictvím alarmu Jablotron ovládat některé okruhy silové instalace (např. vytápění).

K tomu hodlám do silového rozvaděče nainstalovat modul jabloshop.cz/... který bude s ústřednou alarmu Jablotron komunikovat po sběrnici.

Ke všem ostatním prvkům alarmu typu ovládací klávesnice, PIR čidla a podobně jsem tahal UTP cat 5e kabely.

Otázkou je, prostřednictvím jakého kabelu byste mi doporučili propojit výše uvedený DIN modul s ústřednou alarmu. Tahat do silového rozvaděče UTP mi přijde divné, stejně tak jako připojovat prvky alarmu k ústředně prostřednictvím kabelů typu CYKY. Jaké kabely pro tyto účely se používají v praxi?

Jaký kabel použít pro ovládání sběrnicového modulu PG výstupů?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co vas to napadlo utratit peníze za Jablotron?
*zed*

hodnocení

0x
Buďto toto relé bude v ústředně kde sběrnici připojíte tam, ovládaci kabel může spínat 12V relé v silovém rozvaděči nebo přes cykynu dotáhnout bespotencionální kontakty.
Nebo toto relé osadit do silového rozvaděče a bus sběrnici dotáhnout utp kabelem, pozor na zapojení párových vodičů proti rušení.
silové a datové kaby v jednom rozvaděči můžou být, ale má to svá pravidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]