Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace pod pilířem

Od: stovi odpovědí: 4 změna:
Rekonstrujeme dům a vyzdili mi piliř ze straceného bednění provazaný roxory až se základem pod ním. Pilíř bude popírat IPN 240 pod nosnou zdí. Zarazilo mě, že chybí hydroizolace, tvrdí mi že je to schválně aby byl pilíř provázáný se základy. Je to takto správně nebo se má vložit hydroizolace a roxory vložit až nad ní? Na podkladový beton ještě přijde hydroizolace, EPS 15cm a podlahové topení zalité anhydritem.
Hydroizolace pod pilířem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pod nosným PILÍŘEM nebývá hydroizolace, právě kvůli nosnosti a možnému "smýknutí" po lepence.

stovi
hodnocení

A nebude tudy do domu vzlínat vlhkost? Lepenku tedy stačí jen přivařit k pilíři?

Pokud to bude z kvalitního a správného betonu, tak ne.

zkuste číst:

Konstrukce z vodostavebního betonu mohou čelit podzemní vodě a zemní vlhkosti.

hodnocení

0x
Nevim, jestli je toto standart, ale nemyslim si, ze by byl velky problem dat roxory na chemickou kotvu do zakladu, pretahnout roxory skz hydroizolaci a pote davat zb. Hlavne si tu izolaci vytahnete do vysky podlahy, at vam pripadne v polysi nekvete překvapení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]