Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spára betonového plotu

Od: andy odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, máme 2 roky postavený betonový plot, který z jedné strany končí brankou. Jak to tak bývá, děti s brankou bouchají, takže se uvolnilo lepidlo, kterým jsou betonové panely upevněny ve sloupcích. Takže volné panely teď při otřesech klepou. Doporučuje se vyspárovat nebo vyklínkovat panely v drážce. Napadlo mě, že bych spárovací pistolí vyplnil celé mezery mezi panely a drážkou ve sloupku, tzn. s obou stran a od shora, až dolů. Myslíte, že by to nevadilo? Chci mít jistotu, že to něco vydrží a nechci tam nechávat nějaké mezery, do kterých by mohla zatékat voda (v mrazu by to určitě nedělalo dobře). Uvažoval jsem, že bych ty škvíry vyspároval stejným lepidlem, jakým se původně plot lepil. Děkuji za Vaše rady a názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Stejným lepidlem(stylem) opravovat, tak to opět popraská. Nevím jak plot u branky přesně vypadá, podle popisu spíš plot částečně rozebrat a vyztužit silnější hřebínkovou ocelí-pokud je tedy z plotové tvárnice(štípané). Foto toho utrženého místa by nebylo?

andy
hodnocení

Je to ten klasický skládaný betonový plot, kdy mají betonové sloupky drážky, do kterých se zasouvají betonové díly. Zkusil jsem vyfotit přímo tu spáru sloupku. Lepidlo popraskalo, protože ho tam bylo zřejmě málo a nedrželo po celé délce betonových dílů, jak je na fotce vidět. Ty betonové díly přece jen něco váží, takže při otřesech nebo silném větru v kombinaci s malým množstvím lepidla to může povolit. Co jsem se dočetl na internetu, tak to není nic neobvyklého. Pokud bych lepidlem vyplnil celou spáru a s obou stran, tak by se už desky neměly kam pohnout.
andy
hodnocení

Tady je ta fotka.
Spára betonového plotu

hodnocení

0x

Použij pružný silikon.

Ve spárách plotové desky vycentrovat a aplikovat silikon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]