Nejste přihlášen/a.
Nevím jak je to možné ale po nalakování betonového plotu transparentním lakem na beton mi při dešťi plot zběla... prosím o radu, co teď s tím? Jak si pomoct od toho teď? Kde jsme udělal chybu?
Plot betonový po dodělání nebyl barvově sjednocen, bylo mi doporučeno ho naimpregnovat (při dešťi bude sjednocen) nebo nalakovat lakem na beton (bude sjednocen i barvově). To nalakování sjednocený opravdu je, vypadá krásně, ale po dešťi mi zbělá... jak je to možné? Co teď? Jsem z toho... Prosím o radu...
Také tak přemýšlím. Na venek, na déšť použít přípravek ředitelný vodou? Tedy smývatelný? To je hodně kontraproduktivní. Navíc mi přijde hodně nesmyslné, tak krásný materiál, jakým je kámen, vylepšovat nátěry a navíc naprosto nesmyslnými nátěry. teď o tom vůbec nepřemýšlejte. Počkejte, až co s kamenem udělá zima, déšť, slunko, mráz, sníh. Jaro ukáže, co s tím. Anebo si na to zvyknete. A už budete vědět, že kámen není ocel a sklo a je krásný právě svou nedokonalostí. .
Ten plot není z kamene ale z betonu, a vodouředitelné barvy/laky samozřejmě nejsou smývatelné, po vyschnutí je vrstva nerozpustná. Pán píše, že použil lak přímo určený na beton, tak by problém být neměl, ale je možné, že beton byl při natírání zavlhlý a lak nestihl dobře proschnout než přišel déšť. Nejspíš se jedná o akrylátový lak a ten by šel rozpustit (i po zaschnutí) nitroředidlem, tím by se zřejmě problém odstranil.
Jednotlivé díly panelu nebyly stejné barvově.. Bylo mi doporučeno že se to barvově sjednotí jakmile to přetřu transparentním lakem na beton pololesk (koupil jsem vodou ředitelný)... a zaroveň to bude impregnované... Ono to opravdu sjednotilo celý plot a i se barva zvýraznila jak jsem očekával ale teď? Zkusit přetřít lakem na beton a savý podklad syntetikou? Zakryje to ten mléčný nátěr první?
Podle mě by to po natření barvou bylo hezké chvíli, ale až by barva začala časem degradovat a loupat se, tak by to bylo pěkně ošklivé a co s tím. Jak jsem psal, nerozumím tomu lakování, beton je pórovitý a dýchá, když zmokne, tak nasákne, a pak zase vyschne. Přijde mi, že jste ten lak málo naředil, on nevsáknul a na povrchu vytvořil separovanou vrstvu. Možná vzít lehce ocelovým kartáčem a znovu přetřít více naředeným lakem. Ale zkusil bych to prvně na menším, míň viditelném místě.
A proč tam máte ty tmavé stékající cákance?
Druhá strana není přelakovaná... Teď jsem zkoušel pustit na nenalakovanou stranu vodu, a na druhé straně nic ale jakmile jsem použil vodu na tu lakovanou stranu stalo se to co je na fotce...
Tohle laky někdy dělají, zvláště ty disperzní, jakmile věc zvlhne, začne to vypadat jako polité mlékem. Možná by to zmizelo po důkladném vyschnutí betonu, což ale je v tomto počasí už nereálné. Zkuste koupit nitroředidlo a štětcem to přetřete, lak by se měl rozpustit a vsáknout do betonu.
Disperzní laky jsou většinou na bázi akrylátu, který je v nitroředidlu rozpustný. Pokud se vrstva nerozpouští ani po aplikaci není lepivá, jedná se o něco jiného, to máte smůlu. Zbývá tedy buď zkusit použít chemický odstraňovač barev (lakostan apod.), přetřít to barvou, nebo počkat na léto, jestli to v suchém teplém počasí zmizí. Poslal jste dotaz též výrobci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.