Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat starou prkennou podlahu?

Od: jikrman* odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte,jak srovnat starou prkennou podlahu jako podklad pod lino,nebo plovoucí podlahu.Jednu zkušenost už mám.Podlahář,co mi pokládal plovoučku podlahu,tvrdil,že to není nutné brousit.Položil pod ní pouze asi 6mm hobrové desky,že se to prý srovná.Lamely pak pokládal napříč prken,aby se přenesly nerovnosti.Při chuzi jsou stejně cítit ta vyboulená prkna pod tím.Nejjednodušší mi přijde vystěrkování,ale nevím jestli to je v tomto případě možné.Díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Dobrý nápad s tou bruskou,rozhodně jinak se hrby nesrovnají.Já si myslím,že vystupovat budou hlavně suky,nebo hřebíky.Jedna z možností,jak problém vyřešit,je přilepení Hobry Profi DRYFIX pěnou,používanou pro lepení broušených cihel POROTHERM.Pak ti žádné nerovnosti vadit nebudou.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Líp poradit ani nelze,vždy si od odborníků nech poradit.Ta Hobra je dobré řešení.Mimo jiné máslušný kročejový útlum,pokud je to v patře.

JABRAKA

jikrman*
hodnocení

Bohužel ani ta 6milimetrová hobra nedokázala srovnat ta vyboulená prkna,aby to při chůzi nebylo citít.zajímalo by mě,jestli se dá takováto dřevěná podlaha vystěrkovat.Máte s tím zkušenosti?Ta hobra by jestě při nejhorším šla pod plovoucí,ale pod lino rozhodně ne.Radši bych tam dal ale to lino.

standam*

jestli mas moznost pujceni brousiciho stroje udelej to tim jinak jak jiz bylo napsano. Take jsem brousil a vysledek super, az me bylo lito to zakryvat:) nezapomen zamlatit hrebiky.

jikrman*
hodnocení

Díky za všechny odpovědi.Tam je ještě jeden problém.Pod stávajícimi akumulačkami je dlažba asi 1 cm výš,než je podlaha.Chci dělat ústřední topení.Takže ta prkna asi obrousím a tu dlažbu budu muset odbourat a čimsi to stáhnout do té podlahy.Pokud se to nepodaří srovnat 100%,tak asi půjdu do té plovoucí.Ta přeci jenom nějakou tu neronost schová..

standam*

cim a jak? to nech az zjistis co je pod dlazbou (treba jsou tam prkna). Rekonstrukce je vzdy prekvapeni:)

jikrman*
hodnocení

Prkna tam nejsou určitě.Jsou uříznutá zaroveň s tou dlažbou.Asi bych volil betonek,nebo nějakou tu stěrku na ten kousek.Ale s tím fakt nemám zkušenosti.Jsem ze staré školy:)

standam*

Jestli je to vyklenek u okna bude tam nejspis beton, ktery sedi na zdi. Jinak tam klidne muzou byt v zasypu prkna na nich beton i dlazba, drive klidne na prkeny zaklop stavely zed:)

Kdyz budes mit prkenou podlahu vyrovnanou (brousenim apod.) kup betonovy poter (napr. www.cemix.cz/prod/... ) a lati dorovnej s podlahou, pripadne muzes dat i pas mirelonu mezi prkno a beton (z duvodu dilatace, ale na tak malem kousku je to jedno)

pak das na podlahu mirelon nebo hobru a plovoucku...vysledek bude 100% (jen nenech poter propadnout tj. nedavat ho moc ridky ve velke tl.)

kjanik112*
hodnocení

0x

Stěrkovat ne-bouchnete kladivem a vše odskočí-mimo to to na dřevě vypraská.Vše zvládnu ruční elektrickou úhlovou bruskou průměr kotouče230 mm.Sundám kryt a nasadím gumový kotouč s nejdrsnějším smirk. papírem. (Samozřejmě musím hlídat teplotu brusky-nepřehřát!). Vezmu si brýle- otáčky jsou abnormální). Úhlové brusce zalepím větrací otvory lepící páskou-jinak prach oddělá ložiska,a brousím suky do roviny.Velmi výkonné.Prohnuté části desek se lehce vymění: Do brusky se dá pilový kotouč na dřevo a deska se snadno přeřízne v polovině trámu,vymění se část desky mezi trámy. Je to výkonný a rychlý způsob, ale výslovně upozorňuji, že také nebezpečný. Pokud nejste abnormálně manuálně zručný, raději to nedělejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]