Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzající klika u okna?

Od: katkap odpovědí: 6 změna:
Dobrý den jak opravit vrzající kliku u okna? Klika nejde ztuha jde normálně ale hrozně vrže. Je to plastové okno.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Běžná údržba je namazat.
katkap
hodnocení

Stříkla jsem to wdčkem (wd40) a pomohlo to jenom trochu.

hodnocení

0x

Můžete popsat postup mazání kliky?

katkap
@hakl odšroubovala jsem dva šroubky z kliky , sundala kliku, odšroubovala jsem 7 šroubků z prostřední lišty . Očistila jsem suchým hadrem kolečko na liště i mezi prostor v rámu. Pak komplet WD , meziprostor rámu, hlavně to kolečko (které ovládá kliku) , lištu a pak po zpětném při šroubování lišty tak z druhé strany taky lištu.

Tak namazal(a) jste co se dalo ale lepší je mazat olejem a to všechny pohyblivé části okna.Nevím jak je to okno staré ale pravděpodobně to dělá velká vůle v rozdělovači kliky (v kolečku).Jenom na upřesnění,kolečko neovládá kliku,ale naopak.:)

111®
hodnocení

0x
WD není mazivo ale odpuzovac vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]