Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem si med, který mám moc ráda, i když je ze supermarketu, přijde mi kvalitní. Peču s ním, sladím s ním, je dobrý i na chléb. Když ho mají, koupím i 3 sklenice. Když jsem vytáhla ze spíže poslední neotevřený, tak nahoře na hustém medu stála tmavá tekutina. Nevím, jestli to je v pořádku? Možná je to běžná vlastnost medu, nerada bych ho vyhodila zbytečně. Na druhou stranu bych nerada způsobila rodině zdravotní problémy. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.
Přesně tak, tohle je částečně zcukernatělý med, který se rozvrstvil, naprosto běžná vlastnost medu. Podezřelý je spíše med, který necukernatí.
Pasterovaný med? To taky existuje? Pasterizací se med znehodnotí (ale krystalizovat nejspíš bude stejně). Že vy jste měl na mysli pastovaný, to je něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.