Nejste přihlášen/a.
v cem pricest vodu k radiatotum?
jeda firma me tvrdi ze jedine med-spoj letovany,druha firma zase plasto-hlinik,spoj lisovany!
Pro co se rozhodnout?Co ma delsi zivotnost?Rozvod pujde v podlaze v polystyrenu ,zaleje se anhydrydem.
pokud to bude v podlaze je to jedno. Zivotnost ti nikdo nerekne, protoze jeste neubehlo tolik let aby se to poznalo
CU trubky se dnes i lisuji a kazda firma ti bude nutit to sve.
Podivej se na to z jine stranky, pokud ti firma ALpex nabidne za stejnou cenu jako firma s CU dej CU. Jinak dle penezenky.
Ale predpokladam, ze Alpex bude mnohem levnejsi, ale nachylnejsi na poskozeni nez dodelas podlahu.
Pokus si to budes delat sam a vyberes si med, tak spis lisovat nez letovat.
Dekuji za odpovedi!zapomnel jsem dodat ze mam jiz stupacky do patra vyvedene v medi!Delala to firma s kterou jsem se jiz nedohodl na dalsi praci!A jina firma chce poracovat v tom ALpexu! je vhodne napojit jiny material?dekuji za radu
Měď s tím hliníkem do styku nepřijde, neboť je zalitý mezi dvěma vrstvami PEX (PEX-AL-PEX) A klidně na stoupačku v mědi napojte to plastové potrubí, akorát ho v té podlaze důkladně zaizolujte. Pak bude mít i po zalití betonem kam dilatovat.
Ono je to stejně jedno. Napojení mědi na Alpex se stejně musí udělat klasickým šroubovacím spojem. Na jedné straně pájeným na měď, na druhé straně lisovaným nebo v případě Smartfixu jen nasunutý na Alpex. Takže to nemá cenu řešit. Navíc ten hliník se vůbec nedostane do styku s vodou. Jedině by se musela poškodit vnitřní vrstva. Moje zkušenost: Alupex je levnější, dobře a rychle se s ním dělá. V případě Smartfixové technologie, stačí jen kleště na PPR trubky, a kalibrátor. Kalibrátor je lepší ten ze sady(kazety), kde je každý rozměr zvlášt výměnný v držadle. Ten čtyřnásobný do čtyř směrů, je na nic. Blbě se s ním dělá.
Jinak jen potvrzuji, že je nutno důsledně dbát u Alupexu na dilatační mezery na koncích.
A ještě jedno upozornění. Potřeboval jsem 5m rovné tyče na přívody,(mám je klasicky nad podlahou). Dostal jsem v krámě místo toho, narovnané tyče z kluba. Bohužel jsem to kupoval sám bez topenáře, a když mi to řekl, už to bylo zaplacené. Tak si dejte bacha, at si nenaběhnete jako já.
Pokud máš zařízení na letování,naletuj to.Pokud máš lisovací kleště,použij je.Pokud to bude dělat firma,nech to na nich.Je to rovnocenné.Pokud přívody k radiátorúm povedeš podlahou,nezapomeň na dilataci.Nejlépe je trubku nasunout ještě do jedné plastové,nebo nasadit molitanovou chráničku.,Nebo to dát zespodu pod polystyren.Pak není problém to zalít.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.