Ahoj, už jsem docela zoufalá. Nikdy dřív mi to nedělalo, ale teď pár měsíců už mi pračka dělá na oblečení bílé fleky. Je to vidět hlavně na tmavým, na fotce přikládám jak to vypadá. Je to nerozpuštěný prášek nebo aviváž? Myslela jsem, že to je třeba protože je v pračce moc věcí, tak jsem zkusila máchání navíc a nepomohlo. Používám prášek Jelen, dávkuju podle návodu 100 ml kvůli tvrdé vodě, aviváž používám Silan. Pračku jsem čistila před půl rokem kamenožroutem z Dedry a 90° programem. Před Jelenem jsem používala Ariel, ale myslím, že to dělalo už i u něj. Pračka je stará 3 roky, máma ji má taky, nikdy ji nečistila a fleky nikdy neměla. Děkuju za rady
Takové fleky jsem už měla taky,ale jak jsem usoudila, zřejmě to bylo tím, že jsem měla v pračce hodně prádla,dodatečné máchání mi nepomohlo,musela jsem většinu vyprat znovu. Bylo to hlavně na zimní bundě a riflích.
Bílé skvrny od prášku nezůstávají na prádle kvůli špatnému máchání pračky, ale z důvodu použití nefosfátových pracích prostředků, které ve vodě obsahují nerozpustné sloučeniny (zeolity) pro změkčování vody. Tyto sloučeniny se poté mohou objevit na prádle- více v odkazu výš
prací prášek Jelen: Složení: 5 % nebo více, avšak méně než 15 %: zeolity, mýdlo, aniontové povrchově aktivní látky, méně než 5 %: bělicí činidla na bázi kyslíku, neiontové povrchově aktivní látky, parfém, enzymy.
Každá pračka má dole sítko kde sa zachytávajú nečistoti.Možete tam najít aj peníze.Ja tam furt nachádzam mince.Treba skúsiť čisťiť práčku častejšie.Mi to robíme každý mesiac.Kúpim originál čistič do práčky stačí aj Lídlacky.Nalejem do práčky a do bubna nalejem liter octu , hodím tam 2 tablety do myčky , sódu bikarbónu tam nasypem , keď mám tak aj kyselinu citrónovú tam nasypem.Zapnem na pračke program Čistenie bubnu a je to.Pokial nemá vaša prácka tento program tak zapnúť na 90 stupnú.Treba čistiť pravidelne !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.