Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit piezozapalovač

Od: martinpeugeot® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

prosím dá se opravit piszo zapalovač viz foto, fungoval necelý rok a ted pro zmačknutí jiz nepraská, vzdy při zmačknutí uvnitř zacvakalo nekolikrát a zajiskřil, najednou neklade zadny odpor, rozdelal jsem to a mechanicky je v porádku ale nedává jiskru - tedypri zmačknutí necvaká .. udejne je zivotnost neomezená a nefunguje dá se neco opravit vymenit ty výlečky uvnitř? dekuji moc

doplněno 21.10.23 21:12:

případně kde sehnat ty piezo kamínky válečky noc jiného nemuze byt spatne asi..:)

Jak opravit piezozapalovač
Jak opravit piezozapalovač #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdysi jsem řešil stejný problém a krystaly byly navlhlé. Stačilo důkladné vysušení.

Jiskřiště může být znečištěné a náboj se vybije přes tu nečistotu.

Kablík od krystalů může mít poškozenou izolaci (nemusí být přímo zkrat, stačí snížený izolační odpor).

Mechanismus je z naohýbaného plechu neznámé kvality, mohlo u něj dojít k drobné, sotva viditelné deformaci. Tlak na krystaly tak může být nedostatečný.

hodnocení

2x

Tipuju to na opotřebovanou mechaniku. Opravoval jsem starší typ a ten měl k vymezení vůlí šroubek s kontramatkou. Tohle vypadá jako neseřiditelné. Zlomení keramiky nebo utržení vývodu byste viděl.

hodnocení

mechanika je v porádku bylo to pouzivane jen zridka, ty valecky-kamínky mají nejakou polaritu + -? Dají se nekde koupit? Jde mi jen o to proc to odešlo (nový si koupím) ale jem bádavý a chtel bych na to přijít..diky moc

hodnocení

1x

Necelý rok fungoval - reklamace? Mi by to za to nestálo, za dvě kila a něco,to bych ho zahodil a koupil jiný. Na druhou stranu chápu, že pokud je Váš koníček opravovat věci, tak že se v tom hrabete...

doplněno 21.10.23 21:31: " zajima mne proc to odeslo" - jo, tak to beru,*palec2*
hodnocení

jasne muhou koupit nový případne rekalmovat ale zajima mne proc to odeslo proc ty kamínky - jsou tam dva prestaly dávat jiskru, kdyz je jinak vše mechanicky v porádku (tlak na krystaly to vyvíjí) uvnitr toho válečku viz foto je to takto :

z leva : kovová podložka-piezováleček-cu podlozka s odvodem VN-piezováleček-kovová podložka-páka na stlačení

diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]