Nejste přihlášen/a.
Proč je el.sporak skoro stejně drahý jako remoska?Vařim pro 2 duchodce.Co koupit?
Dobry den,pro nas 2penzisty je remoska k nezaplaceni,na zapekani testovin,brambor,peceni masa,kuřat je idealni,žiju s remoskou skoro 50 let,nedam na ni dopustit,a uspora elektriky je vysoka,sporak potrebuje 2200w,remoska jen necelych 500,vřele doporučuji.
Uspora vobec nie je "vysoka". Kolko hodin denne pouzivate ten spotrebic? A kolko dni v roku?
Komfort pouzivania a moznosti nastavenia medzi kvalitnou rurou s grilom a remoskou, to je ako Mercedes versus Trabant. Za mna vobec neodporucam, je to pochybne riesenie vhodne tak niekam na internat pre studentov.
Ak budete mat rozdiel v spotrebe medzi dvoma spotrebicmi 1 kW, tak aj za rok pri kazdodennom pouzivani to pri cene za 1 kWh povedzme 5 CZK spravi : 356 x 5 = 1825 CZK
Ak ale kvoli "setreniu" prevedzkujete stary mrazak alebo chladnicku, pripadne cely den vam bezi stara TV ako kulisa, prerobite na tom ovela viac, nez na nezmyselnom pouzivani remosky, kde neviete ani teplotu a druh ohrevu presne regulovat.
@spu: Promiňte, ale víte vůbec, co to je remoska a jak pracuje? Mám totiž zkušenosi přesně opačné.
Pětkrát menší spotřebu? Jak dlouho se nahřívá a za jak dlouho upeče? Ve výsledku stejně jak el.trouba spotřeba ale upeče za mnoho delší dobu.
Nedám dopustit na starou remosku, dnes se už ale na bazarech prodává dost draho. Vyhříváte o hodně menší prostor,upeču v ní kuře, buchty,žemlovku, sekanou, prostě všechno. Ale např. cukroví peču v troubě. Já mám sporák a 2 staré remosky, jednu mám jako rezervní. Jsem s remoskou velmi spokojená, ale troubu někdy taky potřebuji.
Jednak je průměrný el. sporák o dost dražší, než průměrná remoska a dále pokud nejste zvyklí využívat všech vymožeností moderní trouby (horkovzduch, gril, a jiné), na pečení a zapékání pro 2 osoby je remoska ideální.
Na peceni pro dvě osoby není nic lepšího,vyjma kaiserek a moravských koláčů a husy v ní upecu vsechno,Čas max 40 min.Kdyz potřebuji regulaci umím i to
No nestyďte se a přidejte toho víc co nejde. Vepřové , hovězí , veškerou zvěřinu, všechny buchty, koláče. Ale ano, kuře se tam dá v rozumném čase připravit.
Jak dlouho péct maso v remosce
vepřové maso cca 60 – 120 minut.
kuřecí maso cca 60 – 70 minut.
kachní stehna cca 120 minut.
sekaná cca 70 – 80 minut.
ryby cca 25 – 30 min.
Google cca 1 minuta hledání.
spu : víte, co je remoska? To je jako malá trouba,většinou je kulatá a nahřívá se víkem. Většinou se dnes používají nepřilnavé mísy, i když já mám ještě staré po našich. Zadejte si na internetu - nejlépe na Wikipedii heslo Remoska a tam se všechno dozvíte a nebudete psát bludy. . Jinak je dnes mnoho různých pečících pánví, měla jsem taky, ale dala jsem je pryč, remosce se nevyrovnaly. Jednu jsem si zatím nechala, ale je ve sklepě uložená a nikdo z dětí ji nechce, třeba jednou...
Ja jsem s remoskou maximalne spokojena. Pecu v ni prevazne maso vseho druhu a vzdy domekka a zaroven dokrupava. Kde jsou ty casy, kdy byl veliky pekac v troube, kdyz nas byl plny barak. Zustala jsem sama a v troube pecu jen kdyz prijedou deti s vnoucatkama. Jestli je a nebo neni remoska usporna, me nebere. Spis ta prakticnost.
Zajímavá diskuse. Tak přidám rovněž vlastní zkušenost. Jsme nyní s manželkou už pouze dva. Jako hlavní místnost máme pokojík v podkroví, v němž pobýváme celý den a jeho součástí je i malý kuchyňský kout, cca 2 x 1,5 m. To uvádím pro to, že jsou s tím spojeny i případné problémy, s vařením a tvorbou případných "pachů" a páry při vaření.
No a teď konkrétně k dotazu. Nám se osvědčila spíše kombinovaná malá minitrouba s výkonem trouby 1600 W s dvouplotýnkovým vařičem. Cena byla kolem 3000,- Kč. Větší plotýnku jsem ale odstranil a instaloval místo ní indukční jednoplotýnku (cena 1200,- Kč), na níž se dá vařit a smažit podstaně rychleji než na klasice, nebo i sklokeramice .
No ale jako hlavní zařízení na vaření jsme pořídili, už před více lety, elektrický automatický tlakový hrnec s příkonem 900W. Cena kolem 2000,- Kč, ale dá se sehnat na bazarech (skoro nový), i za polovinu. Jehož hlavní výhodou je, že při vaření "neprodukuje" žádnou páru (teplota a tlak jsou řízeny automatickým vypínáním topného tělesa). Což je hlavně výhodou, k výše uvedenému prostoru našeho příbytku, kdy tvorba páry, i přes instalovaný odsavač, působila, zejména v zimě, určité problémy.
Rovněž tak se u něj uplatňuje výhoda, uváděná u hrnců na pomalé vaření, že se při vaření, s produkovanou párou, rovněž neodpařují ingredience z vařených produktů.
A nehledě k tomuto, vaří podstatně rychleji než hrnce netlakové a po nastavení vhodného času vaření, uvaří prakticky sám, bez nutnosti nějakého hlídání. Pouze je nutné mít zjištěno (na což mám tabulku, ale běžné si člověk už pamatuje), které potraviny je nutné jak dlouho vařit. A nezávisí to na množství a obsahu v hrnci, toto má vliv pouze na dobu rozehřátí, ne na dobu potřebnou k dostatečnému uvaření potraviny. Ta je vždy stejná.
Dnes už používáme dokonce dva. Jeden na polévku, nebo přílohy a druhý současně třeba na vaření, nebo dušení masa. A dají se přednastavit i na odložený počátek vaření. Takže pokud jdeme ráno do města, tak manželka nachystá do jednoho třeba brambory, do druhého maso a nastaví vaření na 11 hodin. A když dojdeme domů, je uvařeno a vše je teplé. Po ukončení vaření se totiž ještě přepne hrnec na přihřívání a udržuje uvařený obsah na teplotě cca 80 st.C až do doby vyjmutí.
Takže vše co se vaří, vaříme rychle a bez nutnosti hlídání v tom automatickém hrnci. Co se smaží, nebo je nutné pouze krátké vaření s dohledem a případně i s možností přesného nastavení teploty a i času vaření, tak na indukční plotýnce. No a na rychlé ohřátí opak máme ještě i mikrovlnku, kterou používáme ale hlavně a pouze na rychlé ohřívání.
No a na pečení používáme tu minitroubu, která pro dvě osoby stačí optimálně.
Takže třeba tazateli, naše zkušenosti, v rozhodování a řešení trochu pomohou.
No nevím, ale my jsme také 2 důchodci, ale bez sporáku si to moc nedokážu představit...
Nevaříme každý den, většinou nám zbyde to uvařené/upečené i na další den.
Remosku jsem používala hlavně na chalupě, faktem je, že nám z ní chutnalo, ale letos jsem chalupu prodala komplet včetně remosky a vůbec nám nechybí.
Jako jediný zdroj si remosku nedokážu představit, přece jen chci občas třeba upéct bábovku, nebo špagetový dort, vánoční cukroví, koláč na velký plech, to si v remosce nedokážu představit?
Nejsem nějak rozhazovačná, ale nechci vše jen přepočítávat na peníze, co je dražší, nebo levnější, nebo co sežere víc elektřiny, to už by z toho života člověk neměl nic..
Takže za mě jednoznačně sporák a pokud by ke mně letos přišel Jéžíšek a remosku bych chtěla, zkusila bych si o ni napsat
To je takový tip pro Vaše příbuzné, pokud si v rodině dáváte dárky
Tazatel asi myslí elektrický vařič, ne el. sporák, ten je mnohem dražší. Nevím, jestli jde udělat v remosce polévka pro dva důchodce.
Jinak asi bude potřebovat oboje vařič a remosku nebo horkovzdušnou například lidl.cz/...
Zdar
Umíte číst? nebo čtete myěšlůenky tazatele?! Cituji nadpis dotazu :
"Je remoska lepší než el.sporak"
Za mne taky ano pro dva ano!
Spu proč Vám zahálí ve sklepě když tvrdíte že stojí za ...nic? Nechete ji prodat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.