Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha o strukturované kabeláži

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Zdar
Silovou elektroinstalaci umím, jsem elektrikář, ale zeptám se na dobrou knihu (současnou), která pojednává o základech strukturované kabeláže,převážně v domech, bytech, klidně i průmysl
Hezkou sobotu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Žádná kniha vám nenahradí setkání s odborníky z praxe a navíc získáte certifikaci

Školení strukturované kabeláže Solarix

solarix.cz/...

První den
Metalická kabeláž část I. - co je strukturovaná kabeláž, přehled nejdůležitějších standardů, kategorií a tříd vedení, rozdíly mezi nimi, typické instalace
Metalická kabeláž část II. - konstrukce kabelů, třídy reakce na oheň, výběr vhodných instalačních kabelů a komponentů, strukturovaná kabeláž a PoE
Měření kabeláže - topologie měření, typy měřicích přístrojů, výkonové parametry, co dělat ve chvíli, když některý z parametrů neprochází měřením
Základy instalace - nejdůležitější instalační postupy a technické informace týkající se instalace strukturované kabeláže, výtah toho nejdůležitějšího z normy ČSN EN 50174
Praktická část - měření certifikačními měřicími přístroji od Fluke Networks, instalace testovací linky
Závěrečný test

Druhý den
Optická kabeláž část I. - princip přenosu optického signálu, typy optických vláken a jejich použití v praxi, konstrukce optických kabelů
Optická kabeláž část II. - typy optických konektorů a vlastnosti broušení ferulí, pokládka optických kabelů, ukončení vláken, měřicí přístroje a měření
Rozvaděče - vysvětlení pojmů, standardy a normálie, nabízené produkty a jejich typické použití, příklady, aplikace, zakázková řešení a jejich zadávání
Praktická část - instalace optického kabelu a panelu, svařování a měření
Závěrečný test

---

To je jen příklad - více firem pořádá podobná školení

hodnocení

@vibe2
Mrknu na to.
Díky za obsáhlý příspěvek vážím si toho *palec*
ben®
vibe2 - kolega si toho velmi váží a palcuje, já hodnotím.
hodnocení

Už jsem taky dal body

hodnocení

6x

Ještě jsem nezmínil podstatnou věc, pokud jde o literaturu, a to normy. Normy potřebujete v každodenní praxi, ať už při návrhu nebo realizaci.

Postoj privátního spolku Agentura ČAS je vydřidušský, neboť ceny norem jsou nehorázné a jen za přístup ke čtení bez možnosti tisku (pro jednotlivce ) zaplatíte 1000,- Kč na půl roku - viz seznamcsn.agentura-cas.cz/...

Uvedu jenom jednu základní normu:

ČSN EN 50173-1 ed. 4 Informační technologie - Univerzální kabelážní systémy

- část 1: Obecné požadavky (899,- Kč)

- část 2: Kancelářské prostory (325,- Kč)

- část 3: Průmyslové prostory (405,- Kč)

- část 4: Obytné prostory (405,- Kč)

- část 5: Datová centra (405,- Kč)

- část 6: Distribuované služby v budovách (405,- Kč)

- část 20: Alternativní kabelážní konfigurace (315,- Kč)

---

Seznam norem pro vyhledávání je tady: seznamcsn.agentura-cas.cz/...

Seznam norem (offline databáze) hledejte zde: agentura-cas.cz/...

A ještě ta v programu školení zmíněná ČSN EN 50174

ČSN EN 50174-1 ed. 3 Informační technologie - Instalace kabelových rozvodů

- Část 1: Specifikace a zabezpečení kvality + změna A

- Část 2: Projektová příprava a výstavba v budovách

- Část 3: Projektová příprava a výstavba vně budov + změna A1

111®
hodnocení

3x

něco jsem našel v mobilu tak je to v příloze jako soubor, hmm tak se nevložil soubor

doplněno 28.10.23 08:51:

Tak jinak ke stažení je ZDE

telefon.unas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]