Nejste přihlášen/a.
Mám šest let starou baterii. Zatím funkční. Má smysl vyměnit hadičky? Slyšel jsem, že nejsou moc kvalitní (opletená guma).Mění to ale někdo dříve než s novou baterií? Baterie je za dřezem hůře přístupná, takže se mi do toho dvakrát nechce...
To je skorojaku u mne-na WC mám hadičku cca27 roků-od zbourání jádra a jeho vyzdění, U umyvadla jsem měni cca před rokem stejně staré- z důvodu výměny umývadla-něco na něj spadlo a kus z boku se odštípnul.Z umyvadlem nová baterie a hadičky. roháčku stále funkční-tj cca27 roků!
Ale dělali jsme opravu na lesích ČR. Praskla jim někdy o vánocích hadička na WC a až do ledna cca3-5 to teklo, zákon schválnosti-v nejvyšším patře a trámové stropy.Reko dvou stropů-vložky miako, a komlet nové podlahy celkem 6 místností ve 3 patrech + další práce.
Bobane, mám je tam také. Při stěhování jsem na ten bojler zapomněl, tak jsem to dočasně, než koupím vlnovec, propojil flexinama. Dočasnost momentálně dosahuje hranice sedmi let.... Asi bych to měl dořešit...
Měnit, měnit a měnit. To mi připomíná, že mám u sprchové baterie hadičky 22 let , blbě se tam leze. U dřezu a umyvadla měním. Ovšem byl jsem vyškolen - jedna praskla cca po 2 letech provozu. Tehdy ještě v nájmu. Instalatér nedodržel minimální poloměr ohybu a bylo... 5 mm vody v celém (nepojištěném) bytě, o patro níž to bylo ale mnohem horší.
Má smysl hlavně kupovat kvalitní roháčky. Jinak ty levné šmejdy ani po 6ti letech už nezavřeš a hadičky vyměníš jen tak, že zavřeš hlavní přívod vody.
Roháčky (a vlastně každé ventily) každý rok 2x preventivně protočit, eventuelně stříknout vhodným mazadlem ...
Jo, jo. Dělám to u záchodů, ale kolikrát u dřezu se mi enchce k vůli blbé přístupnosti. Mám to jak @berger
Kovářova kobyla...
Moderní hadičky se myslím nedělají z gumy ale plastu, oplet mívají z nerezu, levnější z hliníku, ty hliníkové nebrat, hliníkové drátky ve vlhku časem korodují a ztrácí pevnost. Můj názor: u kvalitních hadiček bývá nerezový oplet natolik hustý, že prasknutí je nepravděpodobné, tipnul bych si, že 10 let vydrží (já mám všechny v cca tomto věku), ovšem hadička nesmí být ohnuta v malém poloměru nebo jakkoli zkroucena. K orientační kontrole by mohlo posloužit prohmatání hadičky, pokud je stále pružná, nejspíš by plast mohl být v dobré kondici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.