Nejste přihlášen/a.
Mám šest let starou baterii. Zatím funkční. Má smysl vyměnit hadičky? Slyšel jsem, že nejsou moc kvalitní (opletená guma).Mění to ale někdo dříve než s novou baterií? Baterie je za dřezem hůře přístupná, takže se mi do toho dvakrát nechce...
To je skorojaku u mne-na WC mám hadičku cca27 roků-od zbourání jádra a jeho vyzdění, U umyvadla jsem měni cca před rokem stejně staré- z důvodu výměny umývadla-něco na něj spadlo a kus z boku se odštípnul.Z umyvadlem nová baterie a hadičky. roháčku stále funkční-tj cca27 roků!
Ale dělali jsme opravu na lesích ČR. Praskla jim někdy o vánocích hadička na WC a až do ledna cca3-5 to teklo, zákon schválnosti-v nejvyšším patře a trámové stropy.Reko dvou stropů-vložky miako, a komlet nové podlahy celkem 6 místností ve 3 patrech + další práce.
Bobane, mám je tam také. Při stěhování jsem na ten bojler zapomněl, tak jsem to dočasně, než koupím vlnovec, propojil flexinama. Dočasnost momentálně dosahuje hranice sedmi let...
. Asi bych to měl dořešit...
Měnit, měnit a měnit. To mi připomíná, že mám u sprchové baterie hadičky 22 let
, blbě se tam leze. U dřezu a umyvadla měním. Ovšem byl jsem vyškolen - jedna praskla cca po 2 letech provozu. Tehdy ještě v nájmu. Instalatér nedodržel minimální poloměr ohybu a bylo... 5 mm vody v celém (nepojištěném) bytě, o patro níž to bylo ale mnohem horší.
Má smysl hlavně kupovat kvalitní roháčky. Jinak ty levné šmejdy ani po 6ti letech už nezavřeš a hadičky vyměníš jen tak, že zavřeš hlavní přívod vody.
Roháčky (a vlastně každé ventily) každý rok 2x preventivně protočit, eventuelně stříknout vhodným mazadlem ...
Jo, jo. Dělám to u záchodů, ale kolikrát u dřezu se mi enchce k vůli blbé přístupnosti. Mám to jak @berger ![]()
Kovářova kobyla...![]()
Moderní hadičky se myslím nedělají z gumy ale plastu, oplet mívají z nerezu, levnější z hliníku, ty hliníkové nebrat, hliníkové drátky ve vlhku časem korodují a ztrácí pevnost. Můj názor: u kvalitních hadiček bývá nerezový oplet natolik hustý, že prasknutí je nepravděpodobné, tipnul bych si, že 10 let vydrží (já mám všechny v cca tomto věku), ovšem hadička nesmí být ohnuta v malém poloměru nebo jakkoli zkroucena. K orientační kontrole by mohlo posloužit prohmatání hadičky, pokud je stále pružná, nejspíš by plast mohl být v dobré kondici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.