Dobrý den, Potřebuji zapojit tento chránič s jističem. Mnohem více by se mi hodilo opačné zapojení, tj. přívodu odspodu. Dokáže mi někdo s jistotou říct, jestli je to tak možné zapojit? Díky!
2. Preco 25A a charakteristika C? Co bude za tym zapojene? Opiste, co je vas ciel, co chcete dosiahnut, vhodna je aj fotka rozvadzaca, kam to chcete osadit, asi najdeme ine, celkovo lepsie riesenie.
Díky moc, vyřeším to tedy zapojením zvrchu.Bude to pro nový okruh do dílny/na dvůr. Takže na tom poběží sezónně čerpadlo, pily, různé nářadí, možná někdy míchačka... Jinak bych neřekl, že kanlux je úplná no name Čína. Chápu, že někteří elektrikáři mají těch svých pár značek, které používají a vše ostatní je pro ně nepoužitelný šmejd. Samozřejmě to co jste zde jmenoval je špička a sázka na jistotu, ale na tuto značku jsem žádné vyloženě špatné recenze nenašel a to se evidentně používá dost.
Nejsem šovinista, ani nacionalista a podobný ale Kanlux, myslím, že je pokračovatelem Kania made in PLR.
Již jsem psal sem do příspěvků, kdy jsme použili pro přípojky pro karavany v autokempu 30 ks Kania chráničů
25/4/0,03A a po záruce (po 2 letech po instalaci)neprošly revizemi až na dva kusy. Vypínací proud byl o mnoho vyšší než 30mA ! Dotazem na linku ing. konstrukce v.z. zde v ČR nám bylo sděleno, že je to divnýýý a neřešili to. Po výměně za jiné
funguje vše jak má. Zbývající Kanie odešly do konce sezony. Vyměněné chrániče jsou masazeny do činnosti 9let a v pohodě. Vypínací proudy do 25mA a časy max do 80ms. To jen na vysvětlenou ladinovi...
Riva Tazatel píše, že na to bude veset i čerpadlo do vody, obecně čerpadla jsou o držku, nespekuloval bych nad třema stovkama a dal vyzkoušenou kvalitu co vydrží mnoho let. Takový věci jsou kvalitní a vydrží dlouho i na stavbách s mnoha X vybaveními jak nadproudem, zkratem...
A přitom je zajímavé, že při testu chrániče made in DDR co je 35 let starý (takový ten šedý), tak ten je pořád výborný a všelijaké IN značky mají horší vybavovací rychlost...
Jinak Legrand je značkový ověřený chránič.. Ale z životní zkušenosti jsem viděl vadné i značkové a třeba i nové... Ale je to za velký časový úsek...
Pochopil jsem správně že ten chranic má být nahoře v HR? To budete litat pri vypadku nahoru? Jestli to tak je tak dopirucuji ho dat dolů do podruzneho rozvaděče včetně jisticu.
Tak ještě jinak se zeptám. Má vůbec význam dávat ten chránič, když mám všechno již za hlavním chráničem 30mA (viz foto)? Jediná výhoda druhého chrániče by byla, že pokud ho např. čerpadlo shodí, tak zbytek domu zůstane v provozu. Z bezpečnostního hlediska by to mělo být jedno, takže teoreticky by stačil jen jistič.
Pokud tam už jeden chranic je tak tam další nedávejte, v případě poruchy vypadnou oba,to jste měl uvést hned na začátku a celá diskuse mohla být kratší
Tam to bude podla vsetkeho cele prapodivne dobastlene, jeden centralny chranic je jasny priznak. Zaradenim dalsieho chranica a navyse nezmyselne kombinovaneho s isticom sa nic neziska. Spravne riesenie je cele to prekopat, centralny chranic zrusit, nasadit viac chranicov na skupiny okruhov a do dielne tahat 3f privod a chranice s isticmi do podruznej rozvodnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.