Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych si nechala v novém bytě položit plovoucí podlahu. Znamená to, že se bude muset kompletně vynést nábytek z pokoje na chodbu našeho paneláku anebo s ním lze "šoupat" po místnosti, tedy dát do třeba na jednu polovinu a až bude hotová, tak ho tam přesunout a dále pokračovat? Mám jen pokoj a předsíňku s kuchyní, kam se kromě linky nic nevejde a nerada bych dělala přehlídku sousedům (a když u toho nebudu na chodbě stát, je možné, že se něco třeba i ztratí ). Moc děkuji za radu.
Najprv zistite, ci su splnene poziadavky na kladenie : nerovnost max 2mm na 2 metre, ziadne jamy a kopce. Tiez je otazka, aka podlaha je tam teraz, ci pojde prec alebo to date polozit na existujucu podlahu, tam zase nie vsetko so vsetkym sa dobre znasa. Ak niekto byva pod vami, zvysi sa hlucnost, aka je tam krokova izolacia?
Pri kladeni majstrom teoreticky staci 1 az 2 metre pri stene, kde sa budu na uvod pohybovat, ked to polozia, nabytok sa moze presunut.
Děkuji Vám moc. Teď je tam takový starý zátěžový koberec, dala bych ho vyčistit a možná by se dal použít jako podklad? Tak nějak jsem přemýšlela, že by sloužil i jako tepelná a zvuková izolace. Jinak podlaha je rovná, takže by to mělo být v pohodě. A uklidnil jste mě, pokud se nebude muset nic vynášet ven, tak by to bylo super.
Na koberec urcite nie, ten musi prec.Podlozky sa davaju bud mirelon alebo specialny tenky tvrdeny polystyren alebo hobra. Ak je pod vami nevykurovany priestor, potom aj folia proti vlhkosti.
Kročejová izolace a další možnosti, jak izolovat podlahu
---
Plovoucí dřevěná, laminátová nebo vinylová podlaha, potřebuje vhodnou kročejovou podložku, aby se hluk nepřenášel do okolních konstrukcí. Z našeho pohledu je kročejová izolace pod podlahu jen jako doplňková, důraz je třeba klást na izolaci pod potěr. Pokud ji nezanedbáte, nebudete mít problém s kročejovým hlukem.
Co se stane, když zůstane (čistý) koberec a na něj se položí nová plovoučka? NIC, bude to v pohodě.
Je jasné, že klidně můžete dát nábytek ke stěně, až uděláte potřebnou část, nábytek vrátíte zpět a pokračujete dále...
Moc Vám děkuji, pokud ho tam lze nechat, bylo by to ideální. Ušetřila by se práce a binec s jeho strháváním... A těší mě i možnost posunování nábytku po místnosti místo jeho vynášení na chodbu.
Jste laik a i odborníci se neshodnou. Najděte firmu a domluvte si snimi schůzku. Podle toho, jak je ohodnotíte, budete jednat dále, nebo budete hledat dál. Přijde mužský, který tomu rozumí, nabídne několik variant, na některé se shodněte, vyberete takovou, která se vám líbí, schválíte postup, on změří, řekne čas a předběžnou cenu. Po takové schůzce není psáno, že musíte objednat. Třeba bude stčit i jemné vyjednáváná, ale musíte získat pocit soidnosti a polehlivosti. Zbytečně se lekáte. Třeba ráno přijdou dva maníci, nanosí všechno na chodbu a když se lidé budoui vracet z práce, už po nějaké přestavbě nebude ani stopa.
Vlastní zkušenost se dvěma malíři. Netrapte se, objednejte si firmu. Někdy, když si najdete "souseda" v konečném součtu vás levněji stejně nevyjde. Také vlastní zkušenost.
Doporučím se obrátit na nějakou podlahářskou firmu. Obvykle nejprve poskytnou konzultaci i s kalkulací a Vy se můžete na všem v klidu domluvit. Já si objednal chlapíky z Final floor a nemusel se o nic starat, pomohli i vystehováním nábytku a po položení plovoučky mi dali nábytek na stejné místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.