Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit nátěr?

Od: drobna odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chci zrenovovat dveře. Jsou to typické dřívějších let. Barva je sundána a pod ní struktura velmi jemné dřevotřísky. Původní záměr byl dveře namořit. Buď lihovým nebo vodou ředitelným mořidlem. Teď mám obavu, aby se to kontaktem s vodou nenabobtrnalo. Dole už to trochu "nafouklé" bylo. Samozřejmě bylo v úmyslu po mořidle dát vrchní lak. První dveře byli pod barvou dřevěný masiv. Tak tohle mi trochu změnilo plány. Bude lepší natřít zpět barvou nebo lazurou? Detailní foto jsou dveře bez barvy pro představu materiálu. Děkuji za odpovědi
Jaký zvolit nátěr?
Jaký zvolit nátěr? #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To je focený snad kalkulačkou.
Ale tyto klasický papundeklový dveře zase jedině nastříkat barvou. Mořidlo či lazura, to bude hnus velebnosti. To jen zvýrazní strukturu obroušenýho sololitu.
drobna
hodnocení

Je to focený normálně novým telefonem, jen jsem si nevšimla, že fotka samozřejmě není zaostřená. Barva musela jít dolů, protože byla poškrábaná od psů až na spodní barvu.
A to psí škrábání se opět plánuje?
Pokud bude dále pes, tak se další poškrábání samozřejmě plánuje.
drobna
hodnocení

Ne, psa už doma nemáme a mít nebudeme. Jak nad tím tak přemýšlím, asi koupím nový
petr2
To je nejlepší rozhodnutí jaké jste mohla udělat než tuhle opičárnu ještě “renovovat”
Měl jsem 5 kusu totožných dveři v pěkném stavu a ani za odvoz po dvou měsiční inzerci je nikdo nechtěl
drobna
hodnocení

Tak prostě něco zkusím a když se to nepovede, poletí tak o tak. Běžně dělám spousty věcí na domě sama, není problém. První dveře s totožným nátěrem byly pouze dřevo, tak jsem nečekala tuhle levárnu

hodnocení

0x
Tyhle dveře po vyspravení, zatmelení, lehkém obroušení a odmaštění stříkám Balakrylem slonová kost a jsou pak k nerozeznání od nových. Neumím si představit takové papíráky natírat lazurou.
I mi přijde škoda, že jste barvu úplně obrousil, o to víc vstev budete muset opět natřít.
doplněno 17.10.23 13:51: Pokud vám vhled nevyhovuje, existují různé nalepovací plastové fólie.
drobna
hodnocení

Fólii jsme dávali na dveře v chodbě a po roce už se odlepuje, natož dveře do koupelny
Já ji nemám nikde, nevěřím, že se v živější domácnosti neodrbe a že tomu nevadí teplotní změny. Kámoš si už dělal druhé dveře v bytě, kde je sám a je spokojen. Ale dal si velmi záležet, jak přes sebe přelepoval konce fólie. (Kdysi mi to asi 15 min popisoval. :) )
Já tedy normálně ani moc neuznávám vodou ředitelné barvy, ale toto je jedno z mála použití, kde se ten Balakryl hodí.

Fólii mám na dveřích 16 let a je stále stejná. Je potřeba používat kvalitní materiál a ne nějaký šunt. Použil jsem ji na čtrnácti dveřích v našem domě a na všech vypadá stále stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]