Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdratový termostat TP-60tx + snímač UC222 jak je spárovat

Od: skopalik odpovědí: 22 změna:

Potřenoval bych poradit jak spárovat tyto dva přístroje. Nevím jak mám "načíst" termostat do snímače a kterou signálku použít.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z návodu... nemáte?
Nastavení jednotky přijímače na kód nového termostatu Přijímač dodaný v soupravě je z výroby nastaven na kód přiloženého termostatu. Pokud byste z nějakého důvodu vyměnili termostat za jiný (stejného typu), musíte nastavit jednotku přijímače na kód tohoto termostatu. Postup: 1. otevřete vrchní kryt jednotky přijímače (stisknutím pružné západky) 2. opakovaným stiskem tlačítka, které je pod vrchním krytem přijímače, rozblikejte čtvrtou signálku (otevřel se učící režim) 3. nyní vložte baterie do termostatu 4. všechny signálky přijímače bliknou (kód termostatu byl naučen) 5. pro kontrolu termostat odvysílá TOPIT - NETOPIT, což přijímač potvrdí sepnutím relé, rozsvícením čtvrté kontrolky a následně rozepnutím relé a zhasnutím kontrolky 6. pokud přijímač správně reaguje, uzavřete jeho kryt, pokud nereaguje, opakujte bod 2 až 5
Poznámky: Jednotka přijímače může pracovat pouze s jedním termostatem.
Pokud otevřete učící režim přijímače nedopatřením (blikající signálka), tlačítkem v přijímači opět signálku zhasněte. Pokud již jednotka přijímače byla dříve použita pro jiný účel, je před naučením termostatu nutno nejprve vymazat její paměť. Tlačítkem rozblikejte signálku č.4 a potom stiskněte a držte stisknuté tlačítko přijímače až zablikají všechny signálky.
doplněno 16.10.23 20:26: Odkaz
google.com/...
skopalik

Dobrý den a děkuji. Návod nebo příručku nemám,ale toto hned jak dorazím domů udělám. Ještě jednou díky

Když máte internet, máte i návod. Čekalo by se, že je to to první, co člověk udělá, když má se zařízením nějaký problém. Až když neuspěje, tak že se začne ptát.
skopalik

Ano internet mám, ale jediný návod co jsem našel je tento (viz příloha) a nevidím nic špatného na tom, se tady zeptat. Od toho snad tento web je...

UC-222.pdf 261.58 kB
Takže se v návodu jednalo pouze o polovinu zařízení...a k tomu pro připojení na ústřednu zabezpečovačky... V odkazu, co jsem poslal, je vše...
skopalik
hodnocení

Návod jsem použil, termostat propojil, ale nastal jiný problém, po nastavení provozu topení, termostat vyšle sígnál, kotel sepne a začne topit, ale po dosažení nastavené teploty topí stále dál, ikdyž termostat ikonu topení zruší. To se projevuje i při dosažené teplotě v místnosti, kotel sám od sebe sepne a začne topit. Baterie v termostatu jsou nové značky Varta. V čem může být tento problém?

sasa*

Doporučuji ti najdi si elektrikáře, který tě to nastaví a příadně zjistí co se děje. Na dálku budeme jen věštit!

skopalik
hodnocení

o to jsem se už snažil...jeden mi řekl v lednu a druhý možná za tři týdny, proto se snažím sam. Nechci tři týdny topit panu bohu do oken

" ... podosažení nastavené teploty topí stále dál, ikdyž termostat ikonu topení zruší. To se projevuje i při dosažené teplotě v místnosti, kotel sám od sebe sepne a začne topit..."

Zřejmě má kotel (o kterém vůbec nic nepíšete) také nějakou svou regulaci.

Dejte přijímač a vysílač blízko k sobě, ať vyloučíme problém s přenosem signálu. Jak je játe daleko a co je mezi nimi?
skopalik
hodnocení

Běžně jsem ho měl v patře kde fungoval celou dobu. Teď blbne i v místnosti vedle cca.3 m přes stěnu dřevostavby. Měl jsem ho dokonce i pod přijímačem a dělá to totéž. Ještě jsem vypozoroval, že pokud ho přepnu do manualního provozu, tak funguje správně.

Doplňte typ kotle, možná pomůže...
skopalik
hodnocení

Protherm Rejnok 9K

Nastala nějaká změna? Pokud termostat TP-60 dá povel k vypnutí, zhasne i LED na přijímači UC-222?

skopalik
hodnocení

Je to jako na houpačce...ve čtvrtek to běželo normálně, dnes ráno kotel sepl ale po signálu vypnutí pokračoval v topení. Po přepnutí do manualního režimu a zpět do automatického běžel kotel dál bez problémů. Co svítilo nepotvrdím, jelikož jsem byl v zaměstnání. Po odpoledním návratu zatím běží vše jak má

Sledujte hlavně kontrolku přijímače, ať se ví, jestli hledat problém v kotli, nebo termostatu
skopalik
hodnocení

Jasně budu, ale ted je takové teplo, že topit nepotřebuji :)

skopalik
hodnocení

Tak jsem z toho opět v pasti. Několik dní to fungovalo zcela normálně, ale poskední dny to opět blbne. Začátek topení funguje normálně, ale jakmile termostat vyšle signal, že má kotel přestat topit, tak stále topí. Na termostatu kontrolka signálu topení zhasne, ale na přijímači svítí stale dioda. Pomohlo přepnout do manualního režimu, ale dnes už nefungoval ani ten. Kotel stále topí i kdž teplota v místnosti je o hodně vyšší a termostat nehlásí že by měl kotel topit...

Tak v tom případě tam máte slabý signál, rušení, nebo je problém ve vysílači? Nebo přijímači? Nebo má soused stejný termostat na "stejném kanálu"? I to jsem už řešil... ještě se to pokusím jednou celé přečíst... Na jakém kmitočtu termostat funguje? 433MHz? 868MHz? Možná to v návodu najdu...

To, že svítí signálka u kotle znamená, že přijímač nepřijal kód pro vypnutí kotle... nebo ho nevyhodnoti...ten termostat byl přemístěn do jiné místnosti? Možná jste o tom psal...

Ještě ho zkuste dát do místnosti, kde dlouhodobě fungoval...

skopalik

Když ho nechám na stěně nad schodištěm jak byk, tak nefunguje vůbec. Tedy jen funguje signál pro zapnutí kotle. Zkusil jsem ho dát o patro níže a tam občas fungoval správně

Nejrychlejší oprava bude pořízení nového termostatu, přijímače i vysílače... A kdyby ještě byl na 868MHz... Pokud tedy nemáte po ruce někoho, kdo tomu rozumí a opraví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]