Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit duhový flek na várné desce?

Od: liska5 odpovědí: 8 změna:

Jde o indukční plotýnku, na které se mi podařilo vyvařit vodu na kafe, až se hrnek přehřál a po vypnutí po něm zůstalo v tom skle takové duhové kolečko. Zatím všechny čisticí prostředky nepomohly. Zdá se, že je to v tom skle a že to tam zůstane navěky. Nebo znáte nějakou fintu, jak flek odstranit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak na duhové skvrny na sklokeramické desce

Odstranili jste ze sklokeramické desky všechny nečistoty a připáleniny a chcete se pokochat pohledem na dokonale čistou desku, jenže ona úplně dokonalá není a z různých úhlů se vám zdá, že jsou na ní nepěkné duhové skvrny? Řešení je naprosto jednoduché. Po čištění ještě desku přeleštěte prostředkem, který obsahuje alkohol, nebo třeba domácím čisticím prostředkem, který obsahuje ocet.

alza.cz/...

liska5
hodnocení

Děkuji! Hned jsem šla zkoušet, ale nic z toho nezabralo. Líh to ještě zviditelnil a na ocet to nijak nezareagovalo. Ještě jsem zkusila kokosový olej. Trochu se to zdá utlumené, ale je to tam pořád. Asi to bude nějak poničené do hloubky toho skla. No hlavně, že vařič funguje.

Nedrhni, ale nech chemicky působit!

liska5
hodnocení

Kdepak drhnout! To musí být jak zrcadlo, přece si ji nepoškrábu! Mám na indukci speciál utěrečky z mikrovlákna a čisticí prostředek ve spreji na sklokeramiku. Ten nepomohl, ani doporučovaný ocet se sodou nezabral.*nevi* Připomíná to labradorit, ten efekt.

Děkuji za snahu poradit!

Já to myslel tak, že bych tam nechal na skle nakapanou loužičku octa.;)

No pokud nepomohlo, tak nevím, no.*zmateny*

hodnocení

1x

smíchejte ocet s jedlou sodou a naneste a po cca 10 minutách setřete a vyleštěte

hodnocení

1x

Ja jsem vyzkousela plno cistidel na desku a nakonec jsem objevila a leta pouzivam tento. Lesk jak blesk a vycisti i ty duhovy kolecka. Trochu emulze a vylestim kuchynskou papirovou uterkou.

Jak vyčistit duhový flek na várné desce?

hodnocení

0x

Stalo se mi to samé. Vyčistit to nešlo, ale po cca týdnu až 10 dnech duhové kolečko zmizelo. Je tedy pravda, že já indukční desku čistím čističem na sklo s alkoholem denně. Normálně ji postříkám a otřu papírovou utěrkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]