Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný jistič ve smlouvě

Od: tch odpovědí: 9 změna:

Měla jsme jednofázový jistič A15, před 4 roky mi dělali novou elektriku v bytě a dali tam A16, protože prý A 15 se už neosazuje, ale na smlouvě s PRE je stále A 15, protože ta firma nebo možná já jsme to tam nenahlásili.

Teď budou dělat novou elektriku v domě a já žádala o vyšší jednofázový jistič, co se stane, až se zjistí, že tam je A16 místo A15? V revizní zprávě je A16.

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Stane se to, že přijede technik z firmy, které má s distributorem smlouvu. On starý jistič vymontuje a namontuje tam nový. Přitom bude spěchat, protože nejste jediní, u kterých bude něco dělat. Takže si asi nedá ani kávu, kterou mu třeba nabídnete.

tch
16.10.23 08:42
hodnocení

Diiiiiky.

cif
hodnocení

0x

Země se zastaví.

no vážně, co by se asi tak stalo, upr do toho může lézt jenom jejich elektrikář, takže předpokládám že to máte zaplombované? Pak se asi nemůže stát vám vůbec nic. Ale jestli to máte rozpohybované tak nevym

hodnocení

0x
Jednak tyhle jističe se běžně za 16A zaměňují, i distributor to má někde doporučené ve svém metodickém pokynu. Za druhé, firma, co dělá rekonstrukci ti osadí nový jistič podle smlouvy, tvé s distributorem, tvůj starý (jistič) skončí někde na smetišti a už po něm nikdo ani nevzdechne a všem bude fuk co jsi tam původně měla.
tch
hodnocení

To jsem ráda, děkuji.

mll
hodnocení

0x

To je jen jiné označení. Podobně jako místo 220 se píše 230.

Jistič 15A neexistuje co pamatuju (minimálně 20 let) a ještě déle. To bylo podle staré řady vyvolených čísel, dneska (asi 50 let) je v té řadě číslo 16.

15A jističe nepamatuju, pamatuju ale celkem běžně porcelánové pojistky 15A místo kterých se dávalo právě taky 16A.

karel556*
Jistič 15A máme na chodbě v paneláku, původní od 1972, stále funkční, nezlobí.

hodnocení

0x

A ještě bych dodal, že ceník dodávek elektřiny má nejnižší položku pro jistič 1x25A, takže Váš péůvodní a nový jsou ve stejné položcš ceníku, takže není co (škodu ) řešit.

tch
Děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]