Zdravím, Teď o víkendu jsem na stodolu instaloval sekvenční vrata, instalace samotná proběhla celkem bez problémů, ale nyní mám problém s uvedením do provozu spolu s pružinovým mechanismem. Pokud jsou pružiny odpojené, vrata se vlastní vahou kompletně a perfektně uzavřou, ale když připojím pružiny, tak ani za nic nedovře úplně vrchní díl. Ani když nastavím pružinu tak, že je maximálně volná, kdy už více méně padá a bylo by to tak nepoužitelné. Nevím kde je chyba, jestli jsem udělal někde při instalaci chybu, nebo mi snad dodali špatné pružiny. Logicky si říkám, že by vrata nedovřela ani bez pružin, kdyby bylo něco špatně s rámem. Po víkendu se zkusím ozvat výrobci, nicméně možná i někoho z vás napadne co zkontrolovat, na co se podívat. Díky Překládám foto mezery, nicméně, ta mezera je většinou větší, klidně 5 cm a musím horní díl vyloženě přitlačit, aby se dostal do polohy jako na fotce.
Zapnětě si na vašem pohonu vrat (motoru) funkci automatického nastavení krajních poloh. Zase se vám budou vrata zavírat jak mají, pokud nemáte někde závažný mechanický problém. Jak zapnout tu funkci najdete v manuálu vašeho pohonu, nebo si najděte manuál na internetu dle toho co máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.