Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak co nejlépe popsat to, na co se chci zeptat, protože tomu vůbec, ale vůbec nerozumím, ale jde mi o následující. V koupelně máme nataženou k umyvadlu teplou a studenou vodu. Bez problému. Když se však nyní rozhodnu, že bych chtěla umyvadla dvě nebo jedno velké s dvěma bateriemy, existuje nějaký způsob, jak to vyřešit? Existuje něco jako "rozdvojka", abych ji mohla připojit na původní přívod a rozdvojit to do dvou baterií? Jestli něco takového vůbec funguje, jak se to jmenuje? Děkuji za odpověď
Bude stačit zajít do obchodu s instalatérským materiálem a koupit dva "T" kusy a napojit je do přívodu vodya máte dva rozvody na každou vodu.
Pokud jsem to dobře pochopil
Když tam tedy napojím tento "T" kus, můžu s klidem dát do koupelny dvě umyvadla tak, aby u každého tekla teplá i studená voda? Jestli ano, pochopil jste to správně Chci, aby to bylo jako u elektriky. Mám jednu zásuvku, potřebuju zapojit dva spotřebiče. Dám tam tedy rozdvojku a můžu je používat oba. Ano, vysvětluji to dost neomaleně, ale instalatérské práce se mi absolutně vyhnuly
Luci:
V podstatě máš několik možností.Dokonce se obejdeš docela bez bourání.Především od původní baterie,stojánkové na umyvadle,odpojíš přívodní hadice,které jsou pod umyvadlem,a na jejich místo namontuješ T- kusy.Pak stačí prodloužení jinou hadicí,Která se pod umyvadlem protáhne k druhému umyvadlu.Pancéřové hadičky jsou ke koupi v několika délkách,a s trochou omezení se ukryjí za koupelnovým nábytkem.Dokonce lze použít i hadici od pračky na delší vedení.
JABRAKA
Instalaci raději přenechte odborníkovi. Problém lze řešit zmíněnými T-kusy a napojením pancířových pružných trubek (jaké jsou třeba u rezervoárů na WC). To platí, pokud budou baterie upevněny na umyvadlech (nikoliv na zdech nad nimi).
Stojánkové baterie umožňují vedení nad povrchem stěny - tedy bez sekání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.