Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod vody do baterie

Od: lucinkaf* odpovědí: 13 změna:

Nevím, jak co nejlépe popsat to, na co se chci zeptat, protože tomu vůbec, ale vůbec nerozumím, ale jde mi o následující. V koupelně máme nataženou k umyvadlu teplou a studenou vodu. Bez problému. Když se však nyní rozhodnu, že bych chtěla umyvadla dvě nebo jedno velké s dvěma bateriemy, existuje nějaký způsob, jak to vyřešit? Existuje něco jako "rozdvojka", abych ji mohla připojit na původní přívod a rozdvojit to do dvou baterií? Jestli něco takového vůbec funguje, jak se to jmenuje? Děkuji za odpověď:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Bude stačit zajít do obchodu s instalatérským materiálem a koupit dva "T" kusy a napojit je do přívodu vodya máte dva rozvody na každou vodu.;)

doplněno 21.05.10 09:46:

Pokud jsem to dobře pochopil:)

lucinkaf*
hodnocení

Když tam tedy napojím tento "T" kus, můžu s klidem dát do koupelny dvě umyvadla tak, aby u každého tekla teplá i studená voda? Jestli ano, pochopil jste to správně:) Chci, aby to bylo jako u elektriky. Mám jednu zásuvku, potřebuju zapojit dva spotřebiče. Dám tam tedy rozdvojku a můžu je používat oba. Ano, vysvětluji to dost neomaleně, ale instalatérské práce se mi absolutně vyhnuly;)

vosikac*

Je to tak jak píšete*palec* Pak už půjde jen o délku přívodních hadic k bateriím a pokud budete mít umyvadla dvě, tak i k zakrytí hadic do druhého*uspech*

doplněno 21.05.10 09:55:

jen upřesněte v prodejně, na co konkrétně ten "T" kus chcete, aby měl venkovní závit na vše třech stranách;)

jabraka*
hodnocení

2x

Luci:

V podstatě máš několik možností.Dokonce se obejdeš docela bez bourání.Především od původní baterie,stojánkové na umyvadle,odpojíš přívodní hadice,které jsou pod umyvadlem,a na jejich místo namontuješ T- kusy.Pak stačí prodloužení jinou hadicí,Která se pod umyvadlem protáhne k druhému umyvadlu.Pancéřové hadičky jsou ke koupi v několika délkách,a s trochou omezení se ukryjí za koupelnovým nábytkem.Dokonce lze použít i hadici od pračky na delší vedení.

JABRAKA

lucinkaf*
hodnocení

Toho bych asi také ráda využila, protože umyvadlo je zasazené ve skříňce, takže jsem si říkala, že by bylo super to nějak "poklidit" a schovat...:)

hodnocení

1x

Instalaci raději přenechte odborníkovi. Problém lze řešit zmíněnými T-kusy a napojením pancířových pružných trubek (jaké jsou třeba u rezervoárů na WC). To platí, pokud budou baterie upevněny na umyvadlech (nikoliv na zdech nad nimi).

doplněno 21.05.10 09:59:

Stojánkové baterie umožňují vedení nad povrchem stěny - tedy bez sekání...

lucinkaf*
hodnocení

Tak já se sama do toho pouštět určitě nebudu, jen mě zajímalo, jestli to vůbec lze a jak, abych pak po někom nechtěla něco nemožného. Stačí mi, když vím, že to lze a jakým způsobem, dál to bude na odborníkovi, až mu vysvětlím, co jsem si navymýšlela;)

rob*

pokud by jste chtěla nástěnnou baterku, tak tam by se to bez zásahu kladivem neobešlo :)

lucinkaf*
hodnocení

Nene, nástěnou nechci, chci tu stojánkovou.

rob*
21.05.10 10:54

chápu :)

rob*
hodnocení

0x

to vše za předpokladu, že tam máte stojánkovou baterku :)

lucinkaf*
hodnocení

Perfektní, děkuji moc za radu, ani jsem nečekala, že to půjde tak rychle. Stojánkovou baterii mám přesně na mysli, takže tím lépe:). Můžu se zeptat, v čem by to bylo jiné, kdyby nebyla stojánková?

vosikac*

Asi máte na mysli baterii na zeď*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]