Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit strechu s rezavymi fleky behem podzimu

Od: meril® odpovědí: 6 změna:

Na plochy plechovy strese na garazi jsou rezave fleky, ktere nelze obrousit dratenym kotoucem, lze je obrousit smirglem, ale to je nadlouho a strechu by uz neslo snadno natrit barvou, protoze se ochladi .

Jak by bylo nejlepsi postupovat, aby se rez na strese do jara moc nerozsirila?

Obrousit rezave fleky dratenym kotoucem a pak odrezit Horkem redidla-rozpoustedla.heur/...

A pak nabarvit odrezene fleky , pokud se zlepsi pocasi.

V navodu k Horku je napsano:

" ... očištěný povrch současně účinně a dlouhodobě chrání tzv. fosfatizací a zajišťuje vysokou a dokonalou přilnavost nátěrových hmot. Po zaschnutí se ošetřený povrch dále upravuje nejpozději do 3 měsíců nátěrem ".

Ale to se asi nevztahuje na venkovni odrezeni, kde pusobi dest,mraz,...?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jawacek350
hodnocení

1x

Pokud je to ten odrezovač, co vypadá jak voda, tak ten stojí za prd, dle mých zkušeností. Ten, který kdysi po nanesení zfialověl, byl dobrý, ten se už, myslím, nedělá. Dobrý je prý odrezovač - R Stop.

Jinak na odstranění rzi z plechové střechy se mi osvědčil nylonový kotouč: allegro.cz/...

Dobrá barva přímo na kov je Alkyton.

hodnocení

0x

Já jsem natřel pozinkovou, rezavou střechu, po očištění drátěným kotoučem, barvou Superkov, světle šedou, která se na sluci tak nerozpálí, jako tmavé odstíny (vyrábí Detecha) a po dvou letech zatím OK.

hodnocení

A uplne si ocistil rez nebo jenom castecne . Z kolika % si ocislil rez? Z 90%, 60%, ...?

Používám drátěný kotouč do Flexy a vyčistím jak to jde nejlépe.

olinl
hodnocení

0x

Můžeš použít stříbrnou Hammerite v malé "plechovčičce"0,25 litru, používám na spodek auta+chladnější části výfuku i v zimě(ale v zimě to schne dlouho), takže na střeše to musí také fungovat. Za mě stačí plech přejet ocelovým kartáčem, "polít"ředidlem 6000 a po vyschnutí ředidla natřít stříbrným Hammeritem. Pro přiblížení: Hammerite hladká /...

hodnocení

0x

Je polovička desiateho mesiaca v roku. Jednú plechovú strechu na garáži musíte mať hotovú do týždňa po práci. Natriete to vtedy,ak nebudú pre istotu prízemné mrazy. Netreba nič vymýšľať,len to obrúsiť,natrieť odhrdzovačom a potom príslušnou farbou. Ak to nechcete robiť teraz,tak to spravte na jar,jedná zima tomu až tak neuškodí ako keď to všetko narušite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]