Dobrý den. Z kohoutu u vany mi teče tepla voda,ale když to prepnu na sprchu tak teče studená. Zkusila jsem vyměnit za novou baterii,ale stále to dělá. Nemáte někdo zkušenosti čím to může být?Děkuji
Takový všetečný dotaz: Když zavřete tu termostatickou baterii a půjdete se podívat, co dělají vodoměry, na nich se děje co? Vyzkoušejte to při nastavení na maximální teplotu, minimální teplotu a někde uprostřed. Vsadil bych se, že vodoměr na studenou se bude točit, zejména pokud nastavíte na baterii nízkou teplotu. Vodoměr na teplou pak může i couvat.
Tlak teplé vody je v panelákových rozvodech běžně nižší, než vody studené a může tak docházet k velmi zajímavým jevům, mnohdy s neblahým efektem pro Vaši peněženku.
Řešení je poměrně jednoduché. Na vstupy do baterie nebo rovnou k vodoměru je třeba instalovat zpětné klapky.
Bojler nemáme. Bydlím v paneláku. A kdyby byl nižší tlak teplé vody,tak i z kohoutku by tekla studená?A tam teče teplá
bery*
Nemám zkušenost s termostatickou baterií, ale viděl bych možnou příčinu, že si při rozdílném tlaku neporadí s regulací poměru obou vod, zkrátka že vyšší tlak studené pretlaci teplou o nižším tlaku.
Já jsem takovou baterii nikdy neviděla, ale příjde mi, ža na obou kocích toho válce je věc, kterou se dá otáčet. Není problém tam? Není puštěná teplá voda vlavo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.