Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ušetří se u jednoho dodavatele za 2 odběrná místa (čez)?

Od: pta odpovědí: 5 změna:

Máme dvě odběrná místa - byt a menší chatu kde jezdíme celoročně. Byt je vytápěn elekřinou. Na chatu chceme pořídit rovněž elektrické vytápění, které z poloviny nahradí topení v kamnech. (bude se dodělávat dvousazbové připojení)

Každé odběrné místo mám u jiného dodavatele. Obě místa jsou v síti ČEZ distribuce.

Lze ušetřit když se obě místa připojí u jednoho dodavatele?

Děkuji P

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Ne, neušetříte na množstevní slevě. Měl jsem mnoho odběrných míst, žádná sleva...

pta
11.10.23 23:32
hodnocení

Děkuji!

Není zač, přeji krásný den.

vili
hodnocení

0x
Teď zrovna zdrhám od ČEZu s plynem. Je zajímavé, že mi na tom základě nabízí retenční cenu 1875 Kč (ve fixu na 2 roky) včetně DPH, ale i tak jsou dražší než jiný dodavatel.
Takže odpověď, co si s nimi domluvíte, to máte. A na základě většího rozsahu dodávaných služeb možná můžete mít lepší vyjednávací pozici, i když důkaz nemám a ani si to nemyslím.
Sami od sebe vám automaticky ale slevu nedají.

fenda
hodnocení

0x
Na dvě místa určitě nic. Abyste byl pro dodavatele nějak zajímavý, musel byste být nějaká komunita o min. desítkách, spíš stovkách odběrných míst, které by možná dali nějaký speciální ceník. Dříve se takto soutěžilo v různých energo aukcích. Jestli ovšem dnes mají dodavatelé zájem dělat nějaké větší akvizice za nižší cenu, to je otázka. Poté, co krachla Bohemia Energy, tak se ti největší 2-3 dodavatelé podělili o skoro milion nových odběrných míst. A to jim asi nějakou dobu ještě bude stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]